Kuigi suvine soojus pole veel seljatatud, sest tänagi tervitasid koolilapsi kõikjal üle Eesti mõnusad soojapügalad, siis kuumad ilmad jäävad augusti algusesse.

Sel suvel vältas soe ilm kokku tervelt 31 päeva, ja kuigi püstitati ohtralt paikrekordeid, siis üleüldist kuumarekordit ei sündinud. Tallinnas mõõdeti 29. juuli õhtupoolikul kella kuua ajal 34,2 kraadi sooja, mis tõi sellesuvise soojarekordi. Üleüldise kuumarekordi ületamiseks selleks ei piisanud - kõrbekuumus oli 1992. aastal Võrus, kui mõõdeti lausa 35,6 kraadi sooja. Räägitakse, et tollal olevat lehed puudel pruuniks kõrbenud.

Veel juunis oli ilm jahedavõitu. Kuu alguses sadas ning oli jahe. Jaanipäeval oli kraadiklaasinäit 17 kraadi piirimail. Oli küll kuiv ning lörts jäi taeva, aga siiski tõmmati paiguti Eestimaal selga talvejoped. Joped tõi kapisügavustest välja tugev tuul - paiguti puhus kuni 12 meetrit sekundis lõõtsuv iil.

Juuli tõi ilmamuutuse, kuid kuu algus oli lausa külm. Jõhvis registeeriti 4. juulil 5,7 kraadi. Kuu keskpaigas oli täiemõõduline põud käes nii Euroopas kui ka Eestis, kuid põllumajanduskahjudest hakati rohkem rääkima augusti alguses. Sademeid oli ligi 80% keskmisest vähem.

Augustis oli keskmine õhutemperatuur tavapärasest kahe kraadi võrra kõrgem. Juulis oli sama näitaja keskmisest 2,5 korda kõrgem. Päikest oli kokku 250 tundi, mis on 107% normist.