„Kui ilmaprognoos paika peab, siis on nädalavahetusel oodata lumesadu. Palun sõidukijuhtidel sellega arvestada ja vahetada esimesel võimalusel suverehvide talviste vastu,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. „Kui rehvid jäävad enne lume tulekut vahetamata, siis tuleks võimalusel sõit ära jätta või edasi lükata ning minna esimesel võimaluse rehvitöökotta.“

Loigo sõnul lähevad politseinikud suurema lumesaju korral suurematele teedele liiklust rahustama. „Samas on juhi kohustus valida teeoludele vastav sõidukiirus ja võtted ning päeva lõpus vastutab just juht oma käitumise eest. Talvel tuleb arvestada libeduse ja kehva nähtavusega. Pikivahe ja õige kiirus muudavad sõidu turvaliseks ning ei tohiks ju kellegi jaoks tulla üllatusena, et lumi ja lörts muudavad iga manöövri ohtlikumaks,“ rääkis Loigo. Ta lisas, et politseinikud kontrollivad detsembris, kas sõidukitele on alla pandud kohustuslikud talverehvid.

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõidukite tuled ja kojamehed ning heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehvid muutuvad kohustuslikuks 1. detsembrist ja on seda 1. märtsini.