Lähiajal jääb Eesti kahe suure rõhuala piirimaile — idapoolne laia haardega madalrõhuala püsib väheliikuvana ja katab suurema osa Venemaast ning riivab servaga Balti riike. Samal ajal ulatub Gröönimaalt ja Norra merelt võimas kõrgrõhuala Läänemere äärde.

Laupäeval lisandub madalrõhkkonna serva mööda niiskust ning mõnes kohas sajab hoovihma, suurem on võimalus Eesti idaservas. Põhjakaare tuul päeva peale veidi tugevneb. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 7 kuni 8 kraadini, rannikul on kuni 15 kraadi, päeval 14 kuni 17 kraadi ja kus kogu päeva kuiva peab, seal tõuseb 19 kraadini.

Pühapäeval kandub põhjakaarest jahedust juurde ja selles õhumassis on ka niiskust. Üle Eesti liikuvaist pilvedest tuleb siin-seal üürikesi sajuhooge. Põhjakaare tuul on lõunani võrdlemisi nõrk, õhtupoolikul pisut tugevneb. Õhutemperatuur öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 15, päeval 13 kuni 14 kraadist vihmahoogude all 17 kuni 18 kraadini kuivemates paikades.

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju väheneb, pilvekiht muutub õhemaks ning saju võimalus on väike. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul, Soome lahe ääres pöördub päeval läänekaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 5 kraadi ümbrusse, rannikul on kuni 14, päeval tõuseb 16 kuni 21 kraadini.

Teisipäeval liigub Eestist lõuna poolt mööda kõrgrõhuhari, loodevoolus aga pääseb madalrõhkkonna piirest üksikuid paksemaid pilvi üle mere. Hoovihma tõenäosus on suurem eelkõige saartel, Pärnumaal ja Eesti lõunaservas. Tuul puhub läänekaarest ja on enamasti nõrk, üksnes Soome lahel on pisut tugevam. Õhutemperatuur öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Kolmapäeval ulatub Läänemere ümbrusse mitu erinevat, aga juba aktiivsuse minetanud rõhuala. Päevasel ajal on soodsad tingimused pilvede arenguks. Öösel ja ennelõunal on vihma võimalus väiksem, pealelõunal aga tuleb hoovihmaga arvestada. Tuul on valdavalt läänekaarest ja võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur öösel 8 kuni 13, rannikul paar-kolm kraadi enam, päeval 20 kuni 23 kraadi, sajuhoogude all paar kraadi vähem.

Neljapäeval ja reedel jääb Läänemere idarannik kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Läänekaarest saabuv õhumass lisab niiskust ja üle Eesti liigub hoogsajupilvi. Uue nädala edenedes täpsustame, kas sajuhooge on ükskuid või laialdaselt. Tuul jääb võrdlemisi nõrgaks. Õhutemperatuur on öösiti 7 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 18 kuni 23 kraadi.