Politsei paneb liiklejatele südamele, et muutuvates ilmastikutingimustes tasub eriti valvas olla, et keeruliste teeoludega toime tulla ja turvaliselt sihtkohta jõuda.

„Talvistes oludes saab turvaliselt sõita, kui roolikeeraja võtab rahulikult, hoiab pikivahet ja sõidab teeoludele vastava kiirusega. Lume ja lörtsi korral on iga manööver ohtlik ning võimalusel tuleks möödasõite vältida. Suverehvidega autoomanikel soovitame võimalusel sõit ära jätta või edasi lükata ja esimesel võimalusel rehvid ära vahetada,“ sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Margus Sass.



Homme jääb madalrõhkkond vööndina Läti ja Leedu kohale ning selle põhjaserv ulatub Eestini. Öö hakul sajab lund ja lörtsi põhiliselt Pärnu-Tartu joonest lõuna pool. Pärast keskööd on sajuhooge hõredamalt. Päeval sajab saartel, Pärnumaal ja Lõuna-Eestis lund või lörtsi. Kirde- ja idatuul on ööpäevaringselt tugev, ulatub sisemaal puhanguti 12, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +1, kirdetuulele avatud rannikul kuni +3, päeval -1 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval lõunapoolne madalrõhuvöönd nõrgeneb ja Põhja-Euroopa kohal muutub kõrgrõhuala pisut tugevamaks. Kerget sadu on vaid üksikutes kohtades. Kahe rõhuala piirimail on idakaare tuul öösel veel Soome lahe ääres üsna tugev, ulatub puhanguti 15, öö hakul kuni 18 m/s, päeval jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur langeb öösel selgineva taeva all -2 kuni -7 kraadini, vaid meretuulega rannikul jääb veidi üle 0 kraadi, päeval mandri sisealadel 0 kuni -2, saartel ja läänerannikul 0 kuni +3 kraadi.

Reedeks laieneb Põhjamere äärest madalrõhkkond servaga üle Läänemere. Vihma ja lörtsi tõenäosus on suurem Lääne-Eestis, idapoolsetes maakondades võib vaid üksikuid lumekübemeid tulla. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, saartel 0 kuni +5, päeval 2 kuni 5, saartel ja läänerannikul kuni 8 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhuala Lõuna-Rootsi kohale ja selle serva mööda liigub meile soojemat õhku. Üksikud sajud tulevad alla nõrga vihmana. Kagu- ja idatuul muutub ööks tugevamaks, päevaks uuesti rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, saartel ja läänerannikul kuni +8, päeval 5 kuni 8 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhuala üle mere Soome poole ja selle vahetus läheduses sajab meil aeg-ajalt vihma, õhtul jääb sajuhooge harvemaks. Tuul pöördub päeval lõunakaarest läänekaarde ja on tänastel andmetel võrdlemisi rahulik. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Esmaspäeval kaugeneb madalrõhuvöönd Karjala poole ja selle mõju väheneb. On veel üksikuid vihmahooge, õhtu poole võib sekka ka lörtsi tulla. Tuul pöördub põhjakaarde ja õhtul tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 2 kuni 7 kraadi.

Teisipäev tuleb põhjapoolse kõrg- ja lõunapoolse madalrõhuala piirimail üksikute sajuhoogudega. Kui madalrõhuala pisut võimukamaks kujuneb, siis on sadusid laialdasemalt. Puhub võrdlemisi tugev põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +5 kraadi.