Jõululaupäeval ulatub üle Eesti väheaktiivne madalrõhuvöönd ning õhumass on võrdlemisi soe ja niiske. Aeg-ajalt tibutab vihma, jõuluõhtul võib Lääne-Eestis sadu tiheneda. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +2 kuni +5 kraadi.

Jõulu esimesel pühal jääb madalrõhuvöönd oma põhjapoolse servaga Eestit katma ning öö on vihmane. Hommikuks Lääne-Eestit sadu hõreneb ja nõrgeneb, päevaks kandub tihedam pilvemass itta ning pärastlõunal sajab veel vaid põhiliselt Virumaal. Tuul pöördub üle ida põhjakaarde ja on veel nõrk. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +2 kuni +5 kraadi.

Jõulu teisel pühal madalrõhuvööndi mõju vähehaaval väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on saju võimalus väiksem. Kui kohati ka sajab, siis tibab vihma, mille sekka tuleb märgi helbeid. Loodetuul muutub pisut tugevamaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +4 kraadi.

Reedel madalrõhuvöönd kaugeneb veelgi ja sadusid jääb harvemaks. Tuul pöördub järk-järgult põhjakaarde ning võib saartel ja põhjarannikul tugevneda. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval -1 kuni +1 kraadi.

Laupäeval jätkub õhurõhu tõus ja kohati võib lund sadada. Loode- ja põhjatuul on mandril mõõdukas, saartel tugev. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -5, päeval -2 kuni +1 kraadi.

Pühapäeval liigub Eesti kohale kõrgrõhuhari. Üksikud sajuhood tulevad alla lumena, kuid Saare- ja Hiiumaal vastu merd ka lörtsi ja vihmana. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, päeval -3 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeval jõuab Atlandilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ühes ookeanilt kaasatoodud soojaga, laieneb üle Skandinaavia ja Läänemere ning lükkab jaheda ilmaga kõrgrõhkkonna Venemaale. Saartel vihmana algav sadu jõuab mandrile, kus sisemaal sajab ka lund ja lörtsi, kuid päeva peale läheb lääne poolt alates sadu kõikjal üle vihmaks. Tuul pöördub lõunakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul saartel ja läänerannikul +1 kuni +3, mandri sisealadel 0 kuni -4, hommikuks tõuseb ja siis jääb vaid idapoolsetes maakondades veel alla 0 kraadi, päeval tõus jätkub ning pärastlõunal näitavad termomeetrinäidud 0 kuni +4, saartel ja läänerannikul +5 kuni +6 kraadi.

Ka välismaised ilmaportaalid ei ennusta Eestisse paremat ilma. Näiteks lubab Norra portaal yr.no jõuludeks meile 3 kuni 5 kraadi sooja ning kohati vihma. Accuweather.com ennustab pühadeks 2 kuni 4 kraadi sooja ning vihma.

Millal lumi maha sajab?

Ilmateenistuse valvesünoptik ütles Delfile, et ehkki nädalavahetusel võib siin-seal üksikuid lumehelbeid näha, läheb ilm kohe jälle soojaks. "Lootust praegu ei ole," ütles ta ja lisas, et praegused ennustused ei luba ka uues aasta hakul talvisemat olukorda. "Lootma peab, aga mõni aasta võibki selline olla, et maa jääb mustaks," sõnas ta.