Täna jääb Põhja-Euroopat katma võimas mitmeosaline madalrõhuala Põhja-Euroopat katma ning selle serva mööda liigub osatsüklon üle Põhjalahe Soome lahe poole.

Jätkub tugev surve, edela- ja läänetuul on vaid öö hakul üürikeseks nõrgem, siis tugevneb sisemaal puhanguti 15, rannikul 23 meetrit sekundis. Vihmasadu kandub Ida-Eestisse ja pärast keskööd Peipsi taha. Varahommikul jõuab aga saartele uus tihe lörtsisadu ja laieneb edasi mandrile.

Lõunaks laieneb sadu Kesk- ja Ida-Eestisse ning pärastlõunal eemaldub Peipsi taha. Edela- ja läänetuul on vaid hommiku poole pisut nõrgem, keskpäeval pöördub saartest alates loodesse ja taas on puhanguid 15, rannikul 21, õhtul vastu Läänemerd ja looderannikul kuni 23 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1 kuni 2 kraadi, rannikul kuni 4 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond edasi Venemaale ja selle lääneserva mööda jõuab meile külmemat õhku. Öö hakul sajab lund ja lörtsi, pärast keskööd sajuhood hõrenevad. Loode- ja põhjatuul on väga tugev, ulatub sisemaal puhanguti 15, rannikul 21, vastu Läänemerd 23 meetrit sekundis, hommikul algab järkjärguline nõrgenemine. Õhutemperatuur on sisemaal 0 kuni -3 kraadi, meretuulega rannikul kuni 2 kraadi. Päeval liigub üle kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Jätkub loodetuule nõrgenemine, õhtul pöördub läände ja edelasse. Õhutemperatuur on sisemaal 0 kuni -2 kraadi, meretuulega rannikul kuni 1 kraadi.

Esmaspäeva öösel kõrgrõhuhari eemaldub ja läheneva madalrõhulohu survel pöördub tuul kõikjal edelasse ja lõunasse ning tugevneb. Muutused on kiired ja juba hommikul pöördub saartel läände ja jääb nõrgemaks. Sadu jõuab pärast keskööd Lääne-Eestisse ja laieneb edasi ida poole - algul sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma, hommikuks muutub sadu mandri lääneservas ja päeval ka Ida-Eestis vesiseks ning taandub seejärel kiiresti Peipsi taha.

Tuul pöördub kõikjal edelasse ja läände ja jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on öö hakul sisemaal -2 kuni -7 kraadi, pärast keskööd tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni 4 kraadini, päeval tõuseb kõikjal 1 kuni 6 kraadini.

Teisipäevaks tuleb Põhja-Euroopat katvale madalrõhkkonnale Atlandilt soojust ja niiskust lisaks. Öösel ja ennelõunal sajab siin-seal vihma, pärastlõunal peaks saju võimalus väiksem olema. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul 1 kuni 6 kraadi.

Kolmapäeval jõuab ookeanilt Norra merele juba uus aktiivne madalrõhkkond ja tõstab edela- ja lõunatuule väga tugevaks. Sajuhooge on öösel kohati vihmana, hommikuks jõuab tihe vihmasadu saartele ja laieneb mandrile, siin tuleb sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 5 kraadi, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Neljapäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Tihedamad pilved eemalduvad hommikuks Peipsi taha ja päev on tänastel andmetel olulise sajuta. Läänetuul on öösel veel tugev, päevaks muutub ilm üürikeseks rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 kraadi, päeval 3 kuni 6 kraadi.

10. jaanuaril liigub uus madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome ja selle lõunaservas tõuseb meil edelatuul tormiseks ning jõuab tihe sajuala. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 5 kraadi, päeval 4 kuni 7 kraadi.