Kolmapäeva öösel nihkub madalrõhuvöönd tasapisi ida poole ja Lääne-Eestis taevas selgineb ning ilm on sajuta. Pärnu-Kunda joonest ida pool on enamasti pilvine ja sajab vihma. Peipsi ääres ja Kagu-Eestis võib sadu rohke olla. Päeval laieneb Poola kohalt kõrgrõhkkonna serv üle Balti riikide ning meil vaheldub päike pilverünkadega, millest vaid üksik võib lühiajalise sajuhoo anda. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16 kraadi, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkond. Taevas on vaid õhukest pilvekihti, aga sadu sellest tõenäoliselt ei tule. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14 kraadi, rannikul kuni 17, päeval 20 kuni 24 kraadi. Mõõdukas tuul puhub läänekaarest.

Reedel tuleb tugevnev kõrgrõhkkond Eesti kohale. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Läänekaare tuul jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16 kraadi, päeval 21 kuni 26 kraadi.

Laupäeval püsib kõrgrõhkkond Eesti lähiümbruses, aga nõrgeneb. Lisaks libiseb kõrgemates õhukihtides üle Balti riikide väike madalrõhkkond, mis soosib päeval rünksajupilvede arengut ning kohatised äikesevihmad on võimalikud. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17 kraadi, päeval 22 kuni 27 kraadi.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna ulatus väheneb, kuid Eesti püsib selle mõjuväljas. Öö on selgem ja sajuta. Päeval on aga taas südasuviselt soojas õhumassis soodsad tingimused äikesepilvede arenguks. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17 kraadi, päeval tõuseb 23 kuni 28 kraadini.

Esmaspäeval jääb kõrgrõhkkonna lääneserv Eestit katma. Ilmaolud oluliselt ei muutu - südasuviselt soojas õhumassis on päevasel ajal äikesevihmapilvede arenguks tingimused soodsad. Nõrgas idakaare tuules on öine õhutemperatuur 12 kuni 17 kraadi, päevasooja 23 kuni 28 kraadi.