Põhja-Atlandilt saabuvad madalrõhkkonnad liiguvad päev-päevalt meile lähemale ning lõunavoolus kanduvad aeg-ajalt üle Läänemere madalrõhulohud ja osatsüklonid, tuues meile sagedasti vihmahooge.

Alates viiendast septembrist kuupäevast taandub kõrgrõhuala nii palju ida poole, et lõuna-, edelavool asendub läänevooluga ning madalrõhkkondade mõju meie ilmale suureneb ja see tähendab vihmahoogude jätkumist.

Kuu teises pooles peaks Läänemeremaade kohal aeglaselt tugevnema kõrgrõhuala. Ja nii tuleb mihklikuu viimane kolmandik väheste sademetega, soojade päevade ja mõõdukalt jahedate öödega.

Õhutemperatuurifoon püsib kuu algul tavapärasest kõrgem, seejärel järgib pikaajalisest trendi. Lühiajaliselt on soojemaid päevi oodata ka kuu keskpaiku ning mõnel päeval pärast 20. septembrit, kui päevamaksimumid tõusevad paiguti üle 20 kraadi. Kuu lõpus muutub ilm järsult jahedamaks ja maapinnal on öökülmaoht.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normist kõrgem (norm 10,3 kuni 13,1 kraadi). Sademeid on normi piires (norm 56 kuni 74 mm).