Riigi ilmateenistuse andmetel toob uus nädal mitmele poole lörtsi ja lund ning laialdaselt on oodata ka tuisku. Kõige rohkem lund peaks lisanduma paari-kolme päevaga Lääne-Eestisse ehk sinna, kus veel lund pole või on seda väga vähe. Õhk läheb ka alates lääne poolt veidi soojemaks, kuid Tallinna-Pärnu mõttelisest joonest ida pool jääb õhutemperatuur enamasti miinuspoolele püsima.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkonna serv Eesti kohale. Öösel sajab lund ja lörtsi ning tuiskab. Kagu- ja lõunatuul ulatub puhanguti 14-17 m/s. Õhutemperatuur on tõuseb saartel 0 kraadi ümbrusse, mandri lääneosas on -2 kuni -7, ida pool -8 kuni -13 kraadi, öö hakul võib Ida-Eestis paar-kolm kraadi külmem olla. Päeval on suuremas sajus paus, lume- ja lörtsihooge on kohati ja lõunakaare tuul lühiajaliselt nõrgeneb. Õhutemperatuuri tõus jätkub - saartel ja läänerannikul 0 kuni 3, mandri lääneservas -1-1, ida pool 0-5 kraadini. Õhtul läheneb Lõuna-Rootsist uus madalrõhkkond ja selle tihe lörtsisadu jõuab saartele. Lõuna- ja kagutuul tõuseb tugevaks.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhkkond Botnia lahe kohale ja selle servas puhub meil öö hakul jõuline kagu- ja lõunatuul. Vastu hommikut tuul pisut nõrgeneb. Sajab tihedat lund ja tuiskab Lääne-Eestis ka lörtsi. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -3 kuni 2, ida pool 0 kuni -4 kraadi. Päeval sajab aeg-ajalt lund, Lääne-Eestis ka lörtsi ning tuiskab. Kagu- ja lõunatuul on mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -2 kuni 1, ida pool 0-4 kraadini. Halva nähtavuse, teedele kuhjuva lume ja libeduseohu tõttu on liiklustingimused väga halvad!

Kolmapäeval koondub madalrõhkkond Läänemerele, aga tänastel andmetel väga ägedaks ei muutu ning kagutuule iilid jäävad rannikul alla 20 m/s. Madalrõhkkonna idaserva mööda kandub üle Eesti lumepilvi ja võib ka tuisata. Temperatuur on ööpäeva jooksul saartel -1 kuni 1, mandril -2 kuni -7 kraadi piires.

Neljapäeval madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel sajab öösel veel laialdaselt lund, päeval sajuhood hõrenevad. Puhub võrdlemisi tugev ida- ja kirdetuul. Idakaarest sisse tungiva korral muutub ilm märgatavalt külmemaks.

Kui reedel laieneb Põhjamaid katva kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale, siis soosib see taeva selginemist, tuule nõrgenemist ja pakaselise ilm püsimist.