Ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaar ütles Delfile, et täna purunesid soojarekordid mitmel pool Eestis ning sama võib juhtuda ka homme.

Tallinnas Harkus oli 11. mai soojarekord püsinud alates 1963. aastast, mil õhutemperatuur oli 24,8 kraadi ehk 1,6 kraadi jahedam kui täna.

Teised paigad, kus täna temperatuur rekordsooja näitas, olid Vilsandi (24,7 kraadi) Pakri (25,6), Väike-Maarja (24,4), Kunda (25,8) ja Narva (25,8). Kui neljas esimeses pärines soojarekord 1963. aastast, siis viimases 1975. aastast. Õhusooja oli neis paigus täna 1-2 kraadi rohkem kui toona.

Sünoptik Pedassaare sõnul püsib soojalaine ka homme ja lahkub Eestist neljapäeval.

Tänane öö on laialdaselt selge ja õhutemperatuur langeb paar-kolm kraadi alla 10 kraadi piiri. Homne päev tuleb enamasti päikeseline. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur tõuseb taas 25 kraadi ümbrusse, üksnes meretuulega rannikul on tunduvalt jahedam.

Neljapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas selge ja kuiv ning minimaalne õhutemperatuur tõenäoliselt jääb 10 kraadi lähedale. Päeval lisandub lõuna poolt madalrõhkkonna servast niiskust ja üle Eesti liigub hoogsajupilvi, on võimalik ka äike. Idakaare tuul tugevneb. Õhumass asendub pisut jahedamaga ning termomeetrinäidud on 17..18 kraadist Lõuna-Eestis 20..22 kraadini Põhja-Eestis, meretuulega rannikud on jahedamad.