Kiitsaku sõnul saab põud olema lähinädalatel probleemiks nii mõnelgi pool Eestis. "Hoovihmade võimalus lähiajal veel püsib, aga mingit suurt laussadu küll ette näha pole," märkis sünoptik. "Jätkuvalt on üle Eesti palju kohti, mis on juunis saanud vaid mõne millimeetri vihma."

Tema sõnul saab sooja tulema omajagu. "Üle 23 kraadi ja parematel päevadel võib ka 30 kraadi lähedusse tõusta," sõnas Kiitsak.

Täna on mitmel pool oodata hoovihma, kuid sajuhulgad on tagasihoidlikud. Puhub nõrk läänekaare tuul, kuid äikesega kaasnevad tugevad puhangud ja ka rahe. Õhutemperatuur on öösel 15..20, päeval 21..26 kraadi, rannikul kohati veidi madalam.

Ilmateenistus hoiatab, et Ida-Viru, Jõgeva, Lääne-Viru, Põlva, Tartu ja Võru maakonnas on metsade tuleohtlikkus jätkuvalt suur või äärmiselt suur.

Pühapäeval sajab väheaktiivses madalrõhuväljas kohati hoovihma, päeval võib areneda mõni pilv ka äikesepilveks. Saju tõenäosus on Lääne-Eestis 25-50%, Kesk- ja Ida-Eestis 50-75%. Puhub nõrk ja mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 20..26 kraadi.

Uue nädala algul eemaldub madalrõhuvöönd aeglaselt ida poole ja selle mõju meie ilmale väheneb.

Esmaspäeva öö on olulise sajuta, päeval sajab Ida-Eestis mitmel pool hoovihma, sajuvõimalus Lääne-Eestis alla 25%, Ida-Eestis 25-50%. Puhub valdavalt mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 11..15, rannikul kuni 17, päeval 20..26 kraadi.

Teisipäev on sajuta. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, vaid öösel on põhja- ja loodetuul põhjarannikul veidi tugevam. Õhutemperatuur on öösel 11..15, rannikul kuni 17, päeval 20..26 kraadi.

Kolmapäeval surub lääne poolt peale kõrgrõhuala serv, kuid niiskust on õhus veel palju ja nii arenevad mõnel pool hoovihmapilved, seda nii kesknädalal kui ka neljapäeval. Õhumass meie kohal on soe.

Kolmapäeva öö on sajuta, päeval sajab kohati hoovihma, sajuvõimalus 40% lähedal. Tuul pöördub päeval põhjakaarde, kuid ei ole kuigi tugev. Õhutemperatuur on öösel 10..15, rannikul kuni 17, päeval 22..27, saarte läänerannikul 20 kraadi.

Neljapäeval sajab kohati hoovihma. Põhjakaarest puhuv tuul on tasane, vaid rannikul on veidi tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel 13..17, päeval 23..27, rannikul kohati 20 kraadi.

Reede on sajuta. Õhutemperatuur on öösel 10..15, rannikul kuni 17, päeval 24..28, rannikul kohati 20 kraadi.