Juba täna, pühapäeval, lähenes Soomest madalrõhulohk, mis lõi tingimused rünksajupilvede soodsamaks arenguks. Seetõttu võis täheldada siinsel sisemaal hoovihmasadu ja äikest. Tugev tuul on teinud juba võrdlemisi palju kahju - ekstreemseimaks näiteks on näiteks Anija külas paiknev kortermaja, mis jäi marutuule tõttu ilma oma katusest.

Kuigi sajuhood on tihenemas, ei ole Ilmateenistuse sõnutsi siiski kuivusele laialdast leevendust oodata. Päevane temperatuur jääb täna 23 kuni 29 kraadi vahele, rannikul on aga mõistagi natuke jahedam.

Esmaspäev

Kuigi homse öö hakul eemaldub madalrõhulohk, võib veel kohati hoogvihma tulla. Peale südaööd on oodata taevas selginemist. Loodetuul ulatub öötundidel puhanguti 14 meetrini sekundis, tõmmates hommikuks veidi tagasi. Õhumass vahetub värskema vastu ning päeval domineerib Eesti kohal kõrgrõhkkonna mõju, mistõttu on vaid üksikute vihmahoogude võimalus. Õhutemperatuur on 19 kuni 24 kraadi.

Teisipäev

Teisipäevaöine taevas on võrdlemisi selge. Hommikul võib täheldada Eesti lääneservas pilvede saabumist, mis toovad kaasa üürikesed vihmahood. Päeval läheneb Soomest taaskord madalrõhulohk, mille mõjul tugevneb lääne- ja edelatuul. Üle Eesti kerkib üles pilverünki, millest tingituna saab kogeda kohati hoogvihma. Õhutemperatuur on 20 kuni 24 kraadi vahel.

Kolmapäev

Madalrõhulohk on liikumas ühes rünksajupilvedega üle Eesti, mis toob kaasa sajuhood. Kõikjale siiski vihma ning kuivusele ammendavat leevendust pole oodata. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on päeval 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäev

Läänemere kohal kohtuvad kaks rõhuala, mille tulemusena puhub nende piirimail võrdlemisi tugev loode- ja läänetuul. Näha võib nii selget taevast kui pilverünki. Päevasel ajal võib mõnes kohas oodata kerget vihmahoogu. Õhutemperatuur püsib päeval 20 kraadi juures.

Reede

Ülekaalukas kõrgrõhkkond toob meieni tõenäoliselt kuivema ilma. Kui loodevoolus üle Soome liikuv madalrõhulohk aga enam Läänemere poole kaldub, siis võib kohatiste vihmahoogude võimalust oodata ka siinkandis. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on sisemaal rannikul kuni 18, sisemaal aga kuni 26 kraadi.