Ilmateenistuse teatel ulatub teisipäeval Venemaalt kõrgrõhkkonna serv veel Eestini. Öö on enamasti selge taevaga ja nõrga idakaare tuulega. Õhutemperatuuri miinimum langeb öösel 15 kraadi ümbrusse.

Hommikul hakkab õhutemperatuur tõusma. Päevaks lisandub õhukesi kõrgeid pilvi, aga ilm püsib enamasti sajuta. Üksnes Liivi lahe ääres ja Eesti lõunaservas võib õhtu poole mõnes kohas rabin vihma tulla, aga sajuhulk on tõenäoliselt üsna väike.

Idakaare tuul tugevneb, sest Läänemere poolt suureneb madalrõhkkonna surve. Õhutemperatuur tõuseb 28..32 kraadini, vaid tuulele avatud rannikul on lahedam.

Leitsaku järel tuleb rohkelt vihma

Juba kolmapäeval on oodata aga ilmamustri muutumist, teatas ühismeedias sünoptik Kairo Kiitsak.

"30-kraadine kuumus tõrjutakse siit minema," märkis ta. "Lääne, edela poolt saabub selle asemele jahedam ja niiske õhumass ühes sajupilvedega. Õhumass muutub ebapüsivaks ja suureneb ka äikesevihmade tõenäosus. Ees ootab sajusem periood, aga mingit suurt külmenemist ei tule."

"Sooja on päevasel ajal mõõdukalt (20-26 kraadi, sajupilvede all on jahedam). Madalrõhkkondade haardesse jääme suure tõenäosusega ka augusti esimesel dekaadil," märkis Kiitsak. "Äikeste arengut on oodata nii öisel kui ka päevasel ajal - seda nii sisemaa kui ka mere kohal."

Ilmateenistuse ametliku prognoosi kohaselt koondub kolmapäeval Briti saartele mitmeosaline madalrõhuala ja selle idaserv laieneb Läänemere idarannikule.

Juba öö hakul jõuab vihm Liivi lahe ümbrusse ja Eesti lõunaserva ning laieneb hommikuks üle maa, on äikest. Tuul on võrdlemisi tugev ning puhub idakaarest, hommikul pöördub Liivi lahe ääres lõunasse ja edelasse.

Õhutemperatuur langeb ööl vastu kolmapäeva vaid veidi alla 20 kraadi. Päev tuleb vihmahoogudega, on äikeseoht. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul, saartel pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on kolmapäeva päeval 20..25 kraadi, Kirde-Eestis võib ennelõunal veel 30 kraadi lähedale tõusta.