Läänemere maades on kanda kinnitamas mitmest keskmest koosnev madalrõhuala, ka meie jääme selle mõjusfääri. Õhurõhk juba langeb ja tuul järk-järgult tugevneb, teatas ilmateenistus ühismeedias.

Reede (30.07) päeval läheneb Lõuna-Skandinaaviast uus madalrõhuala ja selle eel areneb meil jõudsalt rünksajupilvi ja sajuhooge on laialdaselt, kohati on äikest. Sajuhood on mõõdukad või tugevad. Pole välistatud ka rahe. Õhtul jõuab saartele tihedam vihmasadu, mis levib sealt ida suunas.

Edelatuul paisub kõikjal tugevaks. Sisemaal tõusevad edelatuule puhangud 1520 m/s, saartel ja rannikul 1823 m/s, õhtul Liivi lahe ümbruses kuni 25 m/s (pole välistatud rohkemgi, arvestades, et liikvel on äike).

Tugevad tuuleiilid võivad murda puid ja langetada neid elektriliinidele. Piirkonniti tuleb olla valmis ka elektrikatkestusteks. Tugev tuul võib häirida ka praamiliiklust. Ilmamudelite kohaselt hakkab tuul nõrgenema loode poolt alles ööl vastu 31.07. Nädalavahetus toob vihmahooge lisaks ja oodata on ka äikest. Õhuvool on edelast.