Nädalavahetusel on Eestis ilm sajuta ning aeg-ajalt ka selge taevaga. Samal ajal tiirutab Norra mere kohal madalrõhuala, mille serv ulatub Skandinaavia kohale ning avaldab ka Läänemere ümbrusele survet. Lõuna- ja kagutuul on laupäeval mõõdukalt tugev, pühapäeval aga tõuseb jõulisemaks. Päeval on sisemaal puhanguid 12, läänerannikul kuni 15, saartel 17 meetrit sekundis. Lõunakaarest kandub meile soojemat õhku ning päeval tõusevad termomeetrinäidud 11 kuni 16 kraadini. Öösiti langeb õhutemperatuur 2 kuni 8 kraadini, saartel ja meremõjuga rannikul jääb 10 kraadi ümbrusse.

Esmaspäeval suudab idapoolne kõrgrõhkkond ikka vastu seista madalrõhkkonna survele. Ilm on enamasti sajuta ja väga tugeva kagutuulega ning nõnda peaks mandril ka selgemat taevast nägema. Öine õhutemperatuur langeb sisemaal 5 kraadi ümbrusse, päevasoe kerkib 13 kuni 16 kraadini.

Teisipäeval jätkub lääne poolt jõuline madalrõhuala surve, Venemaa kõrgrõhkkond püsib võimsana paigal ja nende kahe terava vastasseisu tõttu on kagutuul väga tugev, puhanguid on nii sisemaal kui rannikul 15, saartel 18 meetrit sekundis. Mandril on ikka ilm sajuta ja ka selgema taevaga, saartel on pilvisem ja õhtu poole võib ka veidi vihma sadada. Öine miinimum langeb selgema taevaga mandriosas veidi alla 5 kraadi, pilvisematel saartel 10 kraadi lähedale, päevane temperatuurifoon on 11 kuni 16 kraadi.

Kolmapäev jätkub madalrõhkkonna servas väga tugeva kagutuulega. Saju jõudmine sõltub kõrgrõhkkonna vastuseisust, on võimalik, et vihmapilvi jõuab vaid Eesti lääneserva, tõenäosus on veidi üle 50 protsendi. Pilvise ja tuulise ilmaga on öise õhutemperatuuri alampiiriks 5 kraadi, päeval tõusevad termomeetrinäidud 11 kuni 15 kraadini.

Neljapäeval jääme ikka idapoolse kõrgrõhuala ja Läänemere kohal ülekaalus oleva madalrõhkkonna võitlustandriks. Kagutuul on jätkuvalt tugev. Lisandub pilvi ja vihma võimalus suureneb eelkõige Eesti lääneservas, sedagi kohati. Idapoolsetesse maakondadesse ei tarvitse sadu ikka veel jõuda. Öine õhutemperatuur langeb paar-kolm kraadi alla 10 kraadi, päevane tõuseb 11 kuni 14 kraadini.

Reedel võib läänepoolsel madalrõhkkonnal õnnestuda üle Skandinaavia põhjatipu itta liikuda. Kuna madalrõhkkond möödub meist kaugelt, siis pigem on sajuhooge kohati ja need on pigem nõrgad. Tuul on ikka väga tugev, pöördub tõenäoliselt kagust edelasse. Õhutemperatuur on öösel 10 kraadi ümber, päeval mahe 13 kuni 14 kraadiga.

Oktoobrikuu ennustus

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normilähedane, umbes 5,5 kuni 8,7 kraadi. Kuu esimesel kolmandikul püsib Venemaa kohal väga võimas kõrgrõhuala, samal ajal valitseb suuremal osal Lääne- ja Kesk-Euroopast madalrõhuala, mis saab Atlandilt aeg-ajalt täiendust. Nende kahe rõhuala piirimail on meie ilm väga tugeva kagu- ja lõunatuulega, puhangud tõusevad ka sisemaal 15, rannikul 18, merealadel 20 meetrit sekundis.

Lõunavoolus kandub meile sooja ja tugev tuul hajutab pilvi, päevasoe kerkib 15 kraadi ümbrusse, öösiti langeb selgema taeva all 5 kraadist madalamale, rannikul ja pilvealustes paikades jääb 10 kraadi ümbrusse. Kõrgrõhuala hoiab meid suuremast sajust.

Veidi vihma võib sadada pärast 6. oktoobrit, aga see on pigem nõrk ja riivab enam läänepoolseid maakondasid. Madalrõhkkonna mõju suurenemist võib oodata peale 10. oktoobrit ja siis liigub Eestist üle ka tihedamaid sajuhooge. Pikaajaliseks sajune periood siiski tõenäoliselt ei kujune.

Pärast kuu keskpaika võib Skandinaavia kohal tekkida uus kõrgrõhuala ja meile võib jõuda uuesti kuivemat, aga jahedamat õhku, milles öised temperatuurid ka alla 0 kraadi langevad.

Kuu viimases kolmandikus on mõneks päevaks madalrõhkkondade läbimurret oodata. Kuid kuu viimastel päevadel on võimalik külmema õhuga kõrgrõhkkonna võidule pääs. Kogu kuu lõikes on oodata kõrgrõhkkondade ülekaalu ja sademeid peaks tulema alla 61 millimeetri.
​​