Täna liiguvad üle meie Norra merelt Skandinaavia põhjaossa jõudva madalrõhuala lohud. Öösel sadas mitmel pool vihma, hommikupoole ööd ka lörtsi, päeval liiguvad lörtsi- ja vihmahood loodest kagusse. Öösel veidi nõrgenenud edela- ja läänetuul pöördub päeval loodesse ja tugevneb uuesti rannikul puhanguti 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel ja päeval +1..+6 kraadi.

Reedel oleme Venemaale jõudnud madalrõhuala lääneserva ja Kesk-Euroopast Briti saartele jõudnud kõrgrõhuala piirialal. Öö hakul sajab veel kohati lörtsi ja vihma, päev tuleb sajuta ja selgineva taevaga. Mandril puhub mõõdukas, saartel ja rannikul tugev loodetuul, õhtul pöördub tuul põhja ja veidi nõrgeneb. Põhjast saabub korraks külmem õhumass. Õhutemperatuur on öösel Ida-Eestis 0..-3, Lääne-Eestis 0..+4, päeval -1..+5 kraadi, pärastlõunal langeb mandril miinuspoolele.

Laupäeval teeb ilma veel kõrgrõhuala, kuid juba hommikuks ulatub Grööni merelt üle Soome meile madalrõhulohk ühes sajuga. Hommikupoole ööd jõuab Põhja-Eestisse sadu, sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma, päeval liiguvad sajuhood põhjast kagusse ja tihedam on lume- ja lörtsisadu idapoolsetes maakondades. Mõõduka tugevusega tuul pöördub põhjakaarest läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval tõuseb +1..+6 kraadini.

Pühapäeva liigub piki Venemaad lõuna poole madalrõhuala, mille lohk ühes sajupilvedega liigub põhjast lõunasse. Öösel sajab mitmel pool vihma ja lörtsi, päeval läheb sadu järk-järgult üle lumeks. Loode- ja põhjatuul taas tugevneb ning kõrgrõhualaga Skandinaaviasse saabunud soe õhumass liigub loodest üle Eesti kagusse. Õhutemperatuur on öösel +1..+5 kraadi, päeval langeb pärastlõunaks -1..+3 kraadini.

Esmaspäeval eemaldub Venemaa madalrõhuala aeglaselt ida poole, kuid selle lääneserv jääb jätkuvalt üle Baltimaade ning põhjavoolus saabub siia talviselt külm õhumass. Sarnane ilmapilt püsib ka teisipäeval ja kolmapäeval, kui õhutemperatuur langeb paiguti kuni -13 kraadini.