Täna nihkub kõrgrõhuala Skandinaavia lõunaosa kohale ja Venemaad katva madalrõhuala vägi väheneb ning tuul pisitasa nõrgeneb. Õhuvool jääb põhjakaarde avatuks ning külma tuleb lisaks. Õhutemperatuur oli juba öösel -6..-11 kraadi ja päeval oluliselt ei tõuse. Arktiline külm kandub Balti riikidesse sedakorda üle jäävaba Barentsi mere ning kaasatoodud niiskusest lisandub meile lumehooge.

Kolmapäeval tõmbub madalrõhuala Venemaa piiresse ja Skandinaaviast tuleb kõrgrõhuala Läänemere äärde. Põhjakaarest jätkub külma, aga kuivema õhu sissetung. Lumehooge on veel enamasti Virumaal ja Peipsi ääres ning ka Soome lahe kohal võib tekkida pilvi, mis põhjarannikule jõuavad. Põhja- ja loodetuul jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on -5..-10 kraadi piires, Kagu-Eestis võib öösel paar-kolm kraadi madalamale langeda.

Ööl vastu neljapäeva kõrgrõhkkonna mõju väheneb, aga suuremat sadu veel ei tule. Õhutemperatuur on -8..-13 kraadi, saartel ja looderannikul on pisut vähem. Pärast keskööd muutub ilm kõikjal pehmemaks, tuul pöördub edelasse ja tugevneb - põhjuseks uus madalrõhkkond, mis liigub arktiliste merede kohalt Skandinaavia põhjaossa, laieneb üle Soome ning selle lõunaserva mööda jõuab meile pehmemat ja niiskemat õhku. Päeval sajab saartel ja Loode-Eestis lund, tuiskab. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur tõuseb -1..-6, Lääne-Eestis 0..+2 kraadini.

Jõululaupäevaks koondub madalrõhkkond Soome kohale ja selle lõunaservas sajab meil aeg-ajalt lund, saartel ja Loode-Eestis lühiajaliselt ka lörtsi. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on -1..-6, Lääne-Eestis tõuseb üürikeseks 0 kraadi ümbrusse tõusta. Päeval madalrõhulohk ühes lumehoogudega eemaldub, selle järel taevas selgineb, tuul pöördub loodesse ja ilm muutub kiiresti külmemaks - õhutemperatuur langeb -4..-9, pärastlõunal -10 kraadi ümbrusse. Jõuluõhtu tuleb külm ja karge, mõnes üksikus kohas pudeneb õrna lund.

Jõulu esimesel ja teisel pühal jääb madalrõhkkond Karjala kohale tiirlema ja selle serva mööda jõuab Läänemere ümbrusse vahetevahel lumepilvi. Puhub tugev loode- ja läänetuul. Põhjakaarest jätkub külma juurdevool. Õhutemperatuur langeb öösiti -10..-15 kraadini, selgema taeva all paar-kolm kraadi madalamale, päeval tõuseb -5..-10 kraadini, vastu Läänemerd veidi kõrgemale.