Riikliku Ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab ühismeedias, et täna võib Eestiski oodata tormi. Sünoptiku sõnul taandub laupäeval kõrgrõhuhari Eesti kohalt aegamisi kagu suunas. Samal ajal tekib Norra ranniku lähistel uus aktiivne osatsüklon, mis kiiresti süveneb ja võtab kursi kagu suunas. Selle serv laieneb jõuliselt üle Läänemere.

Prognoosi kohaselt tiheneb täna lääne poolt alates pilvisus. Keskpäeva paiku jõuab saartele lume- ja lörtsisadu, mis levib edasi mandrile. Tuiskab ning õhtul muutub sadu tugevamaks ja jõuab Ida-Eesti kohale. Saartel sajab ka vihma.

Puhub lõuna- ja edelatuul, Ida-Eestis pärastlõunal lõuna- ja kagutuul, mis tugevneb järk-järgult 8 kuni 15, õhtul puhanguti kuni 20, saartel ja läänerannikul 15 kuni 20, puhanguti kuni 25 meetrit sekundis.

Õhutemperatuur tõuseb pärastlõunaks 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul 0 kuni +2°C-ni. Lääne poolt alates suureneb ka jäiteoht!

Soome andis välja punase tormihoiatuse tormihoiatuse, mida pole varem kasutatud. Lumetorm, mis on nimeks saanud Valtteri, algab Soome sünoptikute sõnul riigis pärastlõunal.

Soome Meteoroloogia Instituudi ilmakaardil punasega märgitud hoiatus tähendab, et tõenäoliselt on liiklus saab tugeva löögi ning ühendused võivad täielikult katkeda. Oht õnnetusteks on märkimisväärne.