Hommikul tugevnes saartel ja rannikul edela- ja lõunatuul, puhudes puhanguti 15 m/s. Päeva jooksul tugevneb edela- ja lõunatuul ka sisealadel, olles kuni 17, saartel ja rannikul kuni 21 m/s.

Ilmateenistuse prognoosis seisab, et tihe vihma- ja lörtsisadu laieneb südapäeva paiku saartelt edasi mandri lääneosa kohale ja läheb seal järk-järgult üle lumeks. Pärastlõunal jätkub sajuala liikumine ida suunas – sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi.

Õhtul ja ööl vastu homset jätkub kogu Eestis tihe lörtsi- ja lumesadu, kohati tuleb sekka ka vihma. Sadu on mitmel pool tugev. Sõiduolud on paljudes kohtades halvad. On märja lume ladestust, manitseb ilmateenistus.

Oodatav lumehulk homseks hommikuks on kohati 5–10 sentimeetrit, Kesk-Eestis võib lumekiht kerkida 10–15 sentimeetri kõrguseks. Päeval mitmel pool lumesadu jätkub.

Päevasel ajal on õhutemperatuur lähipäevil –2 kuni 7 kraadi vahel, öisel ajal langeb aga temperatuur kohati ka kuni –9 kraadini.

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas sotsiaalmeedias, et oleme sel nädalal madalrõhkkondade haardes. Need toovad üle pika aja rohkelt sademeid. Seda nii lume, lörtsi kui ka vihmana. "Lörts ja lumi muudavad teed libedaks. Suverehvidega liiklemine on sellistes oludes ohtlik. Teemaks on ka tuule tugevnemine ja märja lume ladestus – lumi kleepub puudele ja elektriliinidele."

Ilmataat kostitab lörtsiga ka kuu lõpus

Soojemaid ilmaolusid tuleb veel mõnda aega oodata. Ilmateenistuse kuuprognoosis on viidatud, et aprilli keskpaigale lähenedes pöördub õhuvool lõunakaarde ning kõrgrõhkkonna tugevnedes muutub ilm kuivemaks ja tavapärasest soojemaks. Öösiti jääb õhutemperatuurifoon plusspoolele, päevasoe kerkib 15 kraadi kanti.

Kuu viimane kolmandik tuleb tõenäoliselt väga heitliku ilmaga. Sooja õhuga kõrgrõhuala on sunnitud vähehaaval eemalduma, kui põhjalaiustelt laieneb madalrõhkkonna serv Läänemere äärde ning toob vihma ning lörtsi. Kuu lõpus võib aga õhuvool taas lõunasse pöörduda ja märksa soojema õhumassi Eestisse tuua.