Kiitsak märkis sotsiaalmeedias, et ilmad on tulevatel päevadel olulise sajuta. Lisaks on oodata aina soojemaid ja soojemaid temperatuurinäite.

See tähendab, et viimaks on kätte jõudnud aeg autode puhul vastavaid uuendusi sisse viia.

"Arvan, et uuest nädalast võib küll hakata suverehve alla panema, kes on talverehve veel all hoidnud," märkis sünoptik. "Suuri lume- ning lörtsisadusid lähiajal silmapiiril ei paista. Aga öösiti on esialgu veel miinuskraade. Samas sademeid on vähe või üldse mitte, siis teepinnad on enamasti kuivad. Aga kohati on libedus ikka võimalik. Uue nädala jooksul muutuvad ka ööd aegamisi soojemaks."

Eestis on talverehvide kasutamine lubatud alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, kuid kui esineb talviseid tee-ja ilmastikuolusi, siis on lubatud kasutada talverehve kuni 30. aprillini. Talvisete tee- ja ilmastikuolude üle annab seadus võimaluse igal autojuhil enesel otsustada.

Allpool saab pilgu peale visata riigi ilmateenistuse järgmise nädala ilmaprognoosile.

Laupäev

Madalrõhkkond jääb tiirlema Venemaa lääneserva. Samal ajal tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on öösel idapoolsetes maakondades veel sajuhooge, päev on laialdaselt selge taevaga ja peamiselt sajuta. Tugev põhjakaare tuul annab päeval järele. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +4 kuni +8, tuulele avatud rannikul aga kuni 2 soojakraadi.

Pühapäev

Tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja võrdlemisi nõrga tuulega. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7 kraadi, meremõjuga rannikul 0 kraadi ümber. Päeval tõusevad termomeetrinäidud 5 kuni 10 kraadini, meremõjuga rannikul aga vaid paar kraadi üle nulli.

Esmaspäev

Kõrgrõhkkond jääb ülekaalu, aga Venemaa madalrõhkkonna servast võib ka meile pilvi lisanduda - tõenäoliselt need sadu siiski ei too. Tuul puhub põhjakaarest, aga on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, päeval 7 kuni 12 kraadi, meremõjuga rannikul on ööpäevaringselt napilt plusspoolel.

Teisipäev

Kuna Eesti jääb kõrgrõhuala serva alla, möödub teisipäev sajuta ning mõõduka idakaare tuulega. Öö on selgem ja õhk jahtub veidi alla nullkraadi. Päeval on pilvi küll rohkem, kuid olulist sadu neist ei tule. Õhutemperatuur tõuseb 9 kuni 13 kraadini, meremõjuga rannikul on nii ööl kui päeval paar-kolm soojakraadi.

Kolmapäev

Kõrgrõhkkond koondub Skandinaavia ja Soome kohale, aga hoiab ka meie ilma sajuta. Samal ajal suureneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ja idakaare tuul tugevneb. Idakaarest algab ka soojema õhumassi sissetung. Öised miinimumid jäävad üle 0 kraadi, päevased maksimumid tõusevad üle 10 kraadi, rannikualad on ikka jahedad.

Neljapäev

Eesti paikneb sel ajal kõrg- ja madalrõhuala piirimail. Püsib olulise sajuta ja laialdaselt selge taevaga ilm. Puhub mõõdukalt tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7. Päeval tõuseb soojus 15 kraadi ümbrusse, meremõjuga rannikul on ööpäevaringselt kuni 5 kraadi.