Skandinaavia kohal muutub kõrgrõhkkond võimsaks ja haarab enda alla nii Soome kui ka Läänemere ja Soome ümbruse. Samal ajal muutub Ukraina kohal olev madalrõhkkond aktiivsemaks ja laieneb põhja poole. Eesti jääb kogu nädalaks kahe rõhuala piirimaile, kus mõlema jõulise surve tõttu on tuul tugev. Saju võimalus on eelkõige Soome lahe ääres ja ka saarte rannikualadel. Kirdevoolus saabuv õhumass on võrdlemisi külm.

Soomes lubati selleks nädalaks miinuskraade, kuid Eestis on riigi ilmateenistuse sünoptiku sõnul sel nädalal pigem ülekaalus plusskraadid. "Meil on siin pilvi ja see natuke hoiab, aga muidugi - ööd on jahedad ja suhteliselt nulli lähedale võib ta langeda," lausus sünoptik, märkides samas, et kui õhus on üksnes 2-3 kraadi sooja, siis on selge, et maapinnal võib ka miinuskraade olla.

Teisipäeval suureneb lõunapoolse madalrõhkkonna mõju. Saju tõenäosus on rannikualadel ja ka Ida-Eestis 50-75 protsenti, Virumaa rannikul kuni 90 protsenti. Puhub tugev kirdetuul, puhanguid on sisemaal 14, rannikul 18, Virumaa rannikul 20 m/s ümber. Põhjast saabub külm õhumass ja õhutemperatuur langeb öösel 3 kuni 7, meretuulega rannikul 10 kraadi ümber, päeval tõuseb 8 kuni 11 kraadini.

Kolmapäeval püsib kõrgrõhkkond Skandinaavia ja Soome kohal, selle laienemist Eestisse takistab Musta mere äärest survestav madalrõhkkond. Vihma võimalus on väike, vaid Soome lahe ääres ja ka saarte rannikul on 50 protsendi ringis. Kirdetuul on ikka väga tugev. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 9 kuni 12 kraadi.

Neljapäeval vastasseis püsib, kuid kõrgrõhkkond on siiski veidi mõjusam ning saju võimalus jääb alla 25 protsendi. Kirdetuul annab pisut järele, kuid ilm on ikka tuuline. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7 kraadi, tuulevaiksemates kohtades võib 0 kraadi ümbrusse langeda, meretuulega rannikul jääb 10 kraadi piirimaile, päeval 9 kuni 13 kraadi.

Reedel saab lõunapoolne madalrõhkkond energiat juurde ega anna kõrgrõhkkonnale võimalust Balti riikides ülekaalu saavutada ning tuulel rahuneda. Tihedam sadu küll meile ei ulatu, aga rannikul pole üksikud sajuhood välistatud. Kirdetuul muutub uuesti päeva jooksul tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, kohati võib 0 kraadi lähedale langeda, rannikul on kuni 9 kraadi, päeval 9 kuni 12 kraadi.

Nädalavahetuseks tuleb madalrõhkkond meile lähemale. Laupäeval ja pühapäeval laieneb lõunapoolse madalrõhkkonna serv jõulisemalt Eestini ja saju tõenäosus suureneb eelkõige Eesti lõunaosas, aga ka rannikulähedatel aladel (~50 protsenti). Kirdetuul on tugev põhiliselt rannikualadel, puhanguid 15 m/s, laupäeval Soome lahe ääres 18 m/s. Pühapäeval tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 6 kraadi, meretuulega rannikul kuni 9 kraadi, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Esmaspäeval kandub kõrgrõhuala serva mööda kirdevoolus veidi soojemat, aga ka niiskemat õhku. Mõnes kohas sajab nõrka vihma. Puhub võrdlemisi tugev põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, rannikul kuni 10, päeval 8 kuni 11 kraadi.