Täna keskpäevase seisuga oli G4Si rannavalve poolt jälgitavatest randadest näiteks kõige soojem veetemperatuur Türi järves - 18 kraadi. Enamikes siseveekogudes jäid veetemperatuurid vahemikku 14-17 kraadi.

Mererandadest oli kõige soojem vesi - 15 kraadi - Pärnus. Tallinnas Pikakari, Stroomi ja Pirita randades on veesooja 10 kraadi.

Tänasest hoiavad ligi 100 G4Si vetelpäästjat rannalistel silma peal 21 supelrannas Tallinnas, Tartus, Võrus, Otepääl, Elvas, Põlvas, Türil, Viljandis, Tõrvas, Paides, Haapsalus ja Pärnus.

G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemel ütles ettevõtte pressiteates, et kuna endiselt palutakse Eestis viirusohu tõttu kinni pidada 2+2 reeglist, kehtib see soovitus ka randades. "Palume suhtuda mõistlikult, kui lähete rannavalvurilt infot küsima ja ta soovib teiega kaks meetrit distantsi hoida. Üldiselt eelistavad Eesti inimesed rannas teistega pikivahet pidada, mistõttu ei tohiks 2+2 reeglist kinnipidamisega probleemi tekkida,“ ütles Seemel.

Seemel soovitas randa tulles kaasa võtta joogivesi, päikesekreem ja rõõmus meel, koju jätta lemmikloomad, alkohol ja klaastaara. Eelmise suplushooaja põhimuredeks olid Seemeli sõnul vees end ohtu seadnud purjus mehed ja omapäi randa jäetud lapsed. "Alkoholijoobes inimesed peavad end sageli kõige paremateks ujujateks, aga paraku on nad kõige halvemad suplejad. Seetõttu tuleb vetelpäästjatel neid rannas manitseda ning sõnakuulmatuid uppumisohust päästa," ütles ta.

Ta tuletab meelde sedagi, et koolieelikuid jäetakse liiga kergekäeliselt randades omapäi. "Lapse ohutuse eest vastutab ikka lapsevanem, mitte vetelpäästja või teised rannakülastajad. Väikeste laste kirg on maailma avastada, kuid ohte nad veel ei taju. Rannavalvuritel tuleb päästma minna reeglina neid lapsi, kes on järelevalveta jäetud. Koos vanemaga vees mängiv noor pereliige üldiselt hätta ei satu," rääkis rannavalve juht.

Seemel juhib tähelepanu randades vette pandud poidele, mis tähistavad ujumisala. Poide piiri sees on ujumine turvalisem – vesi pole liiga sügav ja ujuja jääb reeglina vetelpäästjate vaatevälja. Samuti tähistavad poid seda ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, mitte veesõidukitele või surfaritele.