Ilmateenistus hoiatab, et uuel nädalal püsib ilm kuum: järgmisel viiel päeval jätkub õhutemperatuuri tõus kuni 31 kraadini. Sajuhooge on üksikuid ja tulevad alla äikesevihmadena.

Esmaspäeval tuleb kuiv ilm ja suurem osa päevast on päikeseline. Alles pärastlõunal areneb pilverünki ning õhtul pole mõnes kohas ka vihmahoog ja äike välistatud. Õhutemperatuur tõuseb päeval 27–30 kraadini ja langeb öösel veidi alla 15 kraadi. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb pisut.

Teisipäeval tuleb kagu poolt soojale lisa ja püsib südasuvine palavus – päevane õhutemperatuur tõuseb 27–31 kraadini. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhtu poole suureneb hoovihma ja äikeseoht ning öine õhutemperatuur langeb veidi alla 20 kraadi.

Kolmapäev toob rohkem niiskust, öösel on tõenäoliselt sajuhooge Lõuna-Eestis, päeval ka põhja pool, on äikeseoht. Õhutemperatuur jääb öösel pisut alla 20 kraadi, päeval 27–31 kraadi juurde.

Ka sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab Facebookis, et uuel nädalal tõuseb päevane maksimumtemperatuur 30 kraadi, kohati võib olla isegi rohkem sooja.

Kuumarekordit seekord siiski arvatavasti ei ületata. Kehtiv kuumarekord mõõdeti 11. augustil 1992. aastal Võrus, kui maksimaalseks õhutemperatuuriks oli 35,6 kraadi. Enam kui 35-kraadist kuumust on mõõdetud Eestis kuuel korral.