„Sügistormid hakkavad võimust võtma! 3. oktoobril laieneb Eesti kohale Venemaa ja Valgevene piirile jõudva aktiivse madalrõhkkonna loodeserv, mille mõjul paisub kirde- ja põhjatuul meil väga jõuliseks,“ vahendab keskkonnaagentuuri ilmateenistus sotsiaalmeedias.

Tuule tugevnemine algab hommikutundidel. Päeval jätkub kirde- ja põhjatuule tugevnemine puhanguti 15–17 m/s, Virumaa rannikul ja Liivi lahe piirkonnas 15, puhanguti 20. Õhtu poole Ida-Eestis isegi kuni 23 m/s. Lehtedes olevad puud võivad niisuguse tuule käes kergemini murduda. Valmis tuleb olla ka elektrikatkestusteks.

Lähipäevil on oodata sajuhooge. Päevasel ajal on temperatuur 5–16 kraadi. Öisel ajal aga võib kohati langeda ka 0 kraadi kanti.

Alates kolmapäevast liigub üle Skandinaavia mitu aktiivset madalrõhkkonda ja selle lõunaservas lõõtsub meil väga tugev edelatuul. Saabuvas soojemas õhumassis tõuseb päeval õhusoe 15 kraadi ümbrusse.

Ilmateenistuse kuuprognoosis seisab, et oktoobri keskpaiku tõenäoliselt väga aktiivsete madalrõhkkondade haare Läänemere piirkonnas pisut lõdveneb. Tuul veidi nõrgeneb ja üürikeseks toob loodevool meile jahedust. Kuu viimane kolmandik on mahedam ja kuivem, kui madalrõhkkonnad kanduvad enam Skandinaavia põhjatipu taha ning lõuna poolt saab kõrgrõhuala serv Eesti kohale sirutuda.