Riikliku ilmateenistuse prognoosi kohaselt kujuneb detsembri keskmine õhutemperatuur normist madalamaks. Keskmine normtemperatuur detsembris jääb vahemikku -2,7 kuni 1,6 kraadi. Sademeid tuleb esialgse prognoosi järgi normi piires või veidi vähem.

Kuu alguses on ilm üsna pilvine, mõõdukate külmakraadidega, usub ilmateenistus. Seejärel tekib madalrõhuvöönd, mis kulgeb üle Läänemere ja Eesti Soome ning toob 6.-7. kuupäevaks tugeva saju ning Lääne-Eestisse korraks ka sula.

Seejärel tugevneb Venemaa kõrgrõhuala ning Grööni merelt Skandinaavia ja Soome põhjaossa jõudnud väga külm õhumass kandub loodevoolus aeglaselt Eestisse.

„Õhutemperatuur iga ööpäevaga langeb ja saavutab oma miinimumi kuu keskpaiku, kui selgetel öödel langeb kraadiklaasi näit paiguti -20°C-st madalamale,“ prognoosib ilmateenistus. „Seejärel temperatuurinäidud aeglaselt tõusevad, kuid ilm jääb jätkuvalt talviseks. Sademeid on üksikutel päevadel. Kuu viimane kolmandik tuleb muutliku talveilmaga, kuhu vahele eksib ka üksikuid sulapäevi.“