Vaata Kiitsaku videoanalüüsi siit.

Täna on rohke lumesaju ja tuisu tõttu saartel tuhanded inimesed endiselt elektrita, tugev sadu on murdnud puid, mille tagajärjel on ka liiklus häiritud. Pühapäeva hommikul on teekatted mandri põhi- ja tugimaanteedel soolaniisked või sõidujälgede vahel lumised, saartel lumised. Väiksema liikluskoormusega teedel on kinnisõidetud lund.

Esmaspäeval on oodata tugevamat tormi, rääkis Kiitsak oma otseülekandes. Tuul hakkab tugevnema pühapäeva öösel ja puhub puhanguti kuni 15, rannikualadel kuni 21 meetrit sekundis. Päeval tuul tugevneb – sisemaal on puhanguid kuni 18 ja saartel ja rannikul kuni 25 meetrit sekundis. Lund võib juurde sadada tõenäoliselt 10 sentimeetrit, kohati kuni 20 sentimeetrit. Tiheda saju, tugeva tuule ja tuisu tõttu muutuvad liiklustingimused väga halvaks, hoiatas keskkonnaagentuur.

Sünoptik hoiatas korduvalt, et ilma tungiva vajaduseta ei tasu esmaspäeval liiklusesse minna, sest teeolud võivad muutuda väga ohtlikuks. „Tasub valmis olla hullemaks,“ sõnas Kiitsak ning lisas, et tõenäoliselt tuleb mitmel pool Eestis ka elektrikatkestusi, lisaks praegusele. Kõige tormisemad alad saavad Kiitsaku sõnul olema rannikualad ja saared.