Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas eile õhtul Facebookis, et Kagu-Eestis langes õhutemperatuur kohati -23 kraadini. Peipsiääre vallas Praaga külas mõõdeti öösel kell 4 temperatuuriks -25 kraadi.

Kuu ümber oli näha halo, mille tekitavad jääkristallid troposfääri ülemises kihis 5–10 km kõrgusel, talvel ka maapinna lähedal.

Halo kuu ümber

Täna pilvisus hõreneb. Saartel sajab kohati lund, on pinnatuisku. Puhub kagutuul 3–9, saartel ja läänerannikul 7–12 puhanguti kuni 16 m/s. Õhutemperatuur on -7 kuni -15, kohati saarte rannikul -5 kraadi.

Transpordiameti teatel on täna varahommikul teekatted valdavalt kuivad. Kõrvalmaanteed ja väiksema liikluskoormusega teed on lumised.

Kõige külmem on praegu Setomaal, kus õhutemperatuur on -22,9 kraadi. Kõige soojemat õhutemperatuuri lubatakse Saaremaale, kus on -5 kraadi.

Keskkonnaagentuuri sõnul hakkab kõrgrõhuala kaugenema Venemaa poole. Ida-Eestis langeb õhtul temperatuur veelgi.

Öösel on Lääne-Eestis pilves selgimistega ilm ja kohati võib vähest lund sadada. Ida-Eestis on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 3–9, rannikul puhanguti 12, saartel 8–12, puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -4 kuni -11, mandril -12 kuni -17, Ida-Eestis kuni -22 kraadi.

Transpordiamet tuletab liiklejatele meelde, et möödasõit vastassuunavööndis on kõige ohtlikum manööver liikluses. Enne möödasõidule minekut tuleb kaaluda selle vajadust ja ohutust.