Lääne- ja Põhja-Eestis on teekatted valdavalt küll soolaniisked, kuid mitmel pool sõiduradade või -jälgede vahel lumised. Kuna teetemperatuurid on miinuses, siis on oht nende jäätumiseks. Jäätumise oht on eriti Põhja- ja Lääne-Eestis, kus võib ootamatut libedust kohata ka suurematel teedel. Kõrvalmaanteedel on libeduseoht üle Eesti.

Libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses ja raudteeülesõitudel.

Üle Eesti on paiguti udu ja teepindadel härmatist. Puhub kirde- ja põhjatuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1..-6 kraadi, selgema taeva korral kuni -8 kraadi.

Transpordiamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et talvistes oludes tuleb olla ettevaatlik neljarajalise maantee teisel sõidurajal sõites. Kui esimene sõidurada tundub hästi sõidetav, siis teine sõidurada ei pruugi seda olla, sest väiksema liikluse tõttu toimivad libedustõrje materjalid seal aeglasemalt.

Transpordiamet ootab liiklejatelt infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee.