Sünoptik Kairo Kiitsak ütles Delfile, et kui tänaõhtuse paraadi peaproovi ajal on ilm veel veidi heitlik, siis homme hommikuks tuul vaibub ja inimestel on võimalik keskpäeval algavale paraadile rahuliku südamega kohale minna. Soojasid riideid siiski unustada ei maksa.

Täna õhtul kella 21 ajal, kui Vabaduse väljakul toimub paraadi peaproov, on Tallinnas pilves ilm ja sajab juba lund, märkis Kiitsak. „Saju intensiivsus varieerub nõrgast mõõdukani ja võib kergelt tuisata. Tuul puhub lõunast ja edelast 5-9, puhanguti kuni 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on -1 kuni -2 kraadi.“

Homme keskpäeva paiku, kui algab aastapäeva paraad, on ilm juba parem, kinnitas sünoptik. „Tallinnas on valdavalt pilves ilm ja võib pudeneda kerget lund. Aga tuul on nõrk, puhudes lõunakaarest 1-5 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on hommegi üsna sarnane: -1 kuni -2 kraadi.“

Juba varahommikul kella 7 ajal tasub vaatama minna ka riigilipu pidulikku heiskamist Pika Hermanni torni. „Tuul on siis samamoodi nõrk ja lõunakaarest, temperatuur sarnane ning pudeneda võib vaid väga nõrka lund,“ märkis Kiitsak.

Üksused rivistuvad Vabaduse väljakule homme kell 11.00. Paraadi võtab vastu Vabariigi President Alar Karis, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindral Martin Herem. Paraadi rivistaja on kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson.

Paraadist võtab osa pea 900 osalejat ja 25 ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 35 lippu, 4 kompaniid, 14 rühma ja 2 orkestrit (Eesti Sõjaväeorkester ja Kaitseliidu Pärnumaa Maleva orkester Saxon). Esindatud on ka Ühendkuningriigi üksus military Pipes & Drums.