Ilmateenistuse andmetel liigub pühapäeval Lõuna-Rootsist uus madalrõhkkond üle mere ja jõuab tõenäoliselt Eesti kohale. Ilm on pilvine ja aeg-ajalt sajab vihma, sekka ka lörtsi. Tuul on mandri sisealadel nõrk, põhjarannikul tugevneb kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel kuni 5 kraadi, päeval on temperatuur 3 ja 9 kraadi vahel.

Uue nädala esmaspäeval jääb hääbuv madalrõhkkond Eesti kohale. Vahel sajab vihma ja lörtsi, päeval võib Lääne-Eestis ka lund sadada. Tuul nõrgeneb ning ilm jaheneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 4 kraadi, hommikul võib Eesti lääneservas ka alla nulli langeda. Päeval on õhutemperatuur -1 kuni 3 kraadi, idapoolsetes maakondades kuni 7 kraadi.

Teisipäeva öö on nõrgeneva madalrõhkkonna üksikute nõrkade lumehoogudega, tuul on nõrk. Õhutemperatuur on 0 kuni -4 kraadi. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhkkond ja selle põhjaserva mööda kandub idapoolsetesse maakondadesse lund. Lääne-Eestini tihe sadu ei jõua, vaid üksikutes kohtades võib nõrka lund langeda. Tuul pöördub põhjakaarde, õhtul läände ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on -2 kuni 1 kraadi.

Nädala keskel tõmbub madalrõhkkond kaugemale ning lumehood hõrenevad ja nõrgenevad. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on kolmapäeva öösel -1 kuni -6 kraadi ning päeval -2 ja 1 kraadi vahel.

Neljapäeval jääb Läänemere õhuruum hääbuva madalrõhkkonna mõjusfääri, vahel on lumehooge. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7 kraadi, kohati langeb ka -10 kraadini, päeval on oodata -2 kuni 1 kraadi.

Reedel, märtsikuu viimasel päeval, püsib Eesti kohal madalrõhuväli. Kohati sajab veidi lund, tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni-7 kraadi, kohati võib ka alla -10 kraadi langeda. Päeval on temperatuur -1 ja 3 kraadi vahel.

Teedel suureneb libedusoht!

Ilmaprognooside kohaselt muutub täna, 26. märtsi õhtul vihmasadu järk-järgult üle lörtsi- ja lumesajuks ning teedel suureneb libedusoht.

Ilmaprognoosi kohaselt tugevneb kirdetuul puhanguti kuni 15-18m/s, paiguti tuiskab ja on jäiteoht. Lumesadu jätkub ka esmaspäeva hommikutundidel, prognoositavalt võib sadada järgmisel ööpäeval kuni 10 cm lund ja lörtsi. Seega võib märg lumi põhjustada ka puude ja okste murdumist ning kõigil liiklejatel tasub olla ettevaatlik, sh. sõidukite parkimisel.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et kõigil liiklejatel palutakse valida sobiv sõidukiirus, hoida ohutut pikivahet ja varuda kannatust sihtpunkti jõudmiseks. Samuti tuleb ettevaatlik olla nii jalakäijatel kui ka kergliiklejatel. „Kindlasti tasub enne teele asumist jälgida infot teeolude ja libedaohu kohta, sest ilmaprognooside kohaselt lähipäevadel keerulised ilmastikuolud veel jätkuvad,“ ütles ta.