Ilmateenistuse andmetel liigub esmaspäevast kolmapäevani kõrgrõhuala aeglaselt ida poole, kuid Eesti jääb ulatusliku kõrgrõhuvööndi rüppe. Ööd on selged, päevad päikesepaistelised ja üksikute pilverünkadega. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga ning õhutemperatuur hakkab tõusma.

Esmaspäeva öösel on sooja 3-8 kraadi, rannikul kohati kuni 13 kraadi. Päeval on temperatuurinäit 19-24 kraadi, rannikul kohati kuni 15 kraadi.

Teisipäeva öösel on õhutemperatuur 6-10 kraadi, rannikul kohati kuni 14 kraadi. Päeval 21-26 kraadi, rannikul kuni 16 kraadi.

Alates kolmapäevast hakkab temperatuur veel rohkem tõusma. Kolmapäeva öösel on sooja 8-14 kraadi, päeval ulatub temperatuurinäit kuni 27 kraadini. Rannikul on jahedam - kuni 17 kraadi.

Neljapäeval tekib kõrgrõhualal meie kohal korraks uus kese. Ilm püsib jätkuvalt kuiv ja vaikne. Õhutemperatuur on öösel 8-14 kraadi, päeval 25-29 kraadi. Tuulepealsel rannikul on jahedam.

Reedel kõrgrõhuala aeglaselt laguneb. Öösel on pilvi vähe, päeval vahelduvalt. Ilm on sajuta. Õhutemperatuur on öösel 9-16 kraadi ja päeval 25-30 kraadi, rannikul on jahedam.

Temperatuuritõus mõjutab ka tuleohtu – juba praegu on see Eesti metsades kõrgel tasemel. Erakordselt kõrge on see Harju-, Rapla-, Järva-, Valga- ja Virumaal. Uuel nädalal suureneb tuleoht pea kõikjal IV-V klassini, mis tähendab, et töötab metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeteenistusel on valmisolek metsatulekahjude kustutamiseks.