Täna hommikul jõudis lõuna poolt Liivi lahe ümbrusse ja Lääne-Eesti saartele süveneva madalrõhkkonnaga seotud intensiivne vihmasadu, mis levib päeva jooksul üle Eesti põhja-kirde suunas. Sadu on prognoositavalt kõige tugevam Lääne-, Põhja- ja Kesk-Eestis, kus võib alla sadada kuni 25, kohati kuni 40 mm vihma ja seda vähem kui 12 tunniga. Üksikutes kohtades on võimalik ka äike.

Täna päeval tugevneb sisemaal ida- ja kagutuul puhanguti 15, saartel ja läänerannikul kirde- ja põhjatuul 12, puhanguti kuni 18 m/s, pärastlõunal pöördub Lääne-Eestist alates läände ja loodesse ja ulatub sisemaal puhanguti kuni 17, rannikul 15, puhanguti kuni 23 m/s, õhtul pöördub kõikjal läände ja edelasse. Õhutemperatuur on 17–24 kraadi.

Ilmateenistuse hoiatused.

Teisipäeva öösel kaugeneb madalrõhkkond Soome suunas ja selle järel on meil veel vihmahooge. Päeval moodustub Baltimaade kohale nõrk kõrgrõhuväli, mis tuult rahustab. Kohati võib hoovihma sadada, õhtuks sajuvõimalus väheneb. Õhutemperatuur on öösel 12-17 kraadi, päeval kuni 22 kraadi.

Kolmapäeval liigub tänaste arvutuste kohaselt uus madalrõhkkond Poolast Läänemere keskosa kohale ja selle serva mööda lisandub meile lõunakaarest soojemat ja niiskemat õhku. Öösel kõrgrõhuala mõju väheneb, ent selle toel on öö esimene pool olulise sajuta, hommiku poole võib kohati hoovihma tulla. Päeval on juba hoovihma- ja äikese võimalus suur. Sajuhood võivad olla kohati intensiivsed. Õhutemperatuur on öösel 10-14, rannikul kuni 17 kraadi, päeval kuni 24 kraadi.

Neljapäeva öösel liigub madalrõhkkond üle Ahvenamaa ja piki Botnia lahte edasi põhja suunas ja selle serv laieneb üha enam Eesti kohale. Öösel sajab mitmel pool hoovihma, on äikest, sadu võib olla kohati intensiivne. Päeval liigub aeglaselt täituv pööris Skandinaavia põhjaosa kohale. Hoovihma- ja äikese võimalus on Eestis suur. Pärastlõunal Lääne-Eesti saartelt alates sajuvõimalus väheneb, õhurõhk tõuseb. Õhutemperatuur on öösel 17-20 kraadi, päeval 18-23 kraadi.

Reedel sirutub lõuna poolt üle Baltimaade kõrgrõhuhari, kuid selle mõju pole nii tugev, et pilverünkade arengut takistada. Nii öösel kui ka päeval võib kohati hoovihma sadada. Puhub mõõdukalt tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 13-18 kraadi, päeval 17-21 kraadi.

Laupäeval püsib kõrgrõhuala Baltimaade kohal. Lokaalsed vihmahood ei ole välistatud. Tuul on rahulik. Õhutemperatuur on öösel 8-13, rannikul kuni 16 kraadi, päeval 17-21 kraadi.