Keskkonnaagentuur hoiatas ühismeedias, et tänasest suureneb intensiivsete äikeste tõenäosus, võib tulla ka rahet ning on oht tuulepuhanguteks üle 25 meetri sekundis.

Keskkonnaagentuuri sünoptiku sõnul tuleks täna valmis olla tugevaks vihmaks ja äikeseks.

„Hetkeseisuga on äikesed rohkem Ida-Eesti kohal ja seal on ka kõige intensiivsemad sajud hetkel. Küll ei ole tugevaid tuulepuhanguid seal all täheldatud ega rahet, et lihtsalt on sadu tugev ja on äikest,“ märkis ta Delfile.

Sünoptiku sõnul sajab ka Lääne-Eestis, sadu liigub lõunast põhja poole, lähitundidel sajab üle Eesti vihma. Ta lisas, et kõikjal siiski äikest ei pruugi tulla, sest tsoon katab Ida-Virumaast mööda Lääne- ja Järvamaa serva kuni Valga- ja Võrumaani välja, kus on kõige tihedam äikesevihm.

„Õhtul läheneb lõunast külm front ja siis sellega jõuavad uued äikesevihmad ning siis on pigem suurem tõenäosus, et on tugevaid tuuleiile ja välistatud ei ole ka rahe seal sees. Need liiguvad samuti lõunast põhja üle Eesti,“ rääkis sünoptik. Ta lisas, et äike taandub lõpuks Eesti idapiiri taha.

Kus ja mis kell rahet tulla võib, ei osanud sünoptik täpsemalt öelda, sest pilved liiguvad vööndina lõunast põhja poole.

Tuule kiirus võib tema sõnul olla lühiajaliselt üle 25 meetri sekundis. „Kui tugev tuul tuleb, siis lahtised asjad tasuks hoovi pealt kokku korjata,“ soovitas sünoptik.

Täna tuleb sünoptiku sõnul soe päev, kõige soojem tuleb Kagu-Eestis, temperatuur ulatub 25–27 kraadini. Kesk-Eestis piirdub temperatuur 23–24 kraadiga, Kirde-Eestis võib temperatuur ka kuni 25 kraadini tõusta. Saartel, läänerannikul ja Harjumaal on temperatuur 18–22 kraadi vahel.

Ka sünoptik Kairo Kiitsak hoiatas ühismeedias, et täna tuleb tugev vihmasadu ja kaasneb äike. „Möödunud ööl Poolast üle Leedu ja hommikuks Lätti jõudnud esimene suurem konvektiivsüsteem on Lõuna-Eestisse jõudmas. Radariandmed viitavad riiulpilvele, mis liigub kiiresti kirde suunas,“ kirjutas ta.