Juba ööks vastu esmaspäeva prognoosib keskkonnaagentuur õhutemperatuuri langust lausa viie kraadini. Nädala algus tuleb samuti vihmane, kuid päevane temperatuur jääb esmaspäeval 14 ja 16 kraadi vahele.

Nagu esmaspäevalgi nii on teisipäeva öösel ilm suurema sajuta, kuid päeval läheneb Skandinaavia lõunaosast aktiivne madalrõhkkond. Selle ees liikuvad vihmapilved jõuavad esmalt Eesti edelaossa, päeva jooksul laienevad üle maa. Prognoositakse ka lõunakaare tuule tugevnemist, kuid päevane temperatuur jääb oktoobri kohta siiski veel kõrgeks, lubatakse 13–18 kraadi sooja.

Nädala keskel tuleb aga keskkonnaagentuuri sõnul väga kõle ilm, sest keeris on nende andmete kohaselt erakordselt aktiivne ning tuul puhub väga tugevalt edelast ja läänest, saartel ka loodest. Nii ööseks kui ka päevaks prognoositakse 8–13-kraadist õhutemperatuuri.

Neljapäeva öösel madalrõhkkond ühes sajupilvedega kaugeneb ja tuul nõrgeneb, kuid õhk on jahe, 5–10 kraadi. Päev peaks tulema selgema taevaga ja sajuta ning temperatuur jääma vahemikku 13–16 kraadi.

Nädala viimase tööpäeva öö hakul jõuab uus aktiivne madalrõhkkonna serv Läänemere ümbrusse, mis toob vihmahooge ning paisutab lõuna- ja edelatuule taas väga tugevaks. Päeval pöördub tuul läände, kuid püsib jõulisena. Öine temperatuur jääb vahemikku 6–11 kraadi ning päeval võib tulla kuni 16 kraadi sooja.

Eelmiste aastatega võrreldes on tänavu Eestis olnud erakordselt soe sügise algus. Mullu 30. septembril oli õhutemperatuur kõige rohkem veidi üle 10 kraadi, kuid tänaseks on prognoositud kuni 19 kraadi sooja.