Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas ühismeedias, et rünksajupilvede kiire areng on alanud. Pilved liiguvad loodest kagusse ja põhjustavad vihma- ja rahehooge, tugevaid tuulepuhanguid ning äikest.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ja selle järel on öö hakul veel vihmahooge ning lõõtsub tugev lääne- ja loodetuul rannikul puhanguti 21, Soome lahe ääres kuni 27 m/s. Pärast keskööd saju võimalus väheneb ja ka tuul tasapisi nõrgeneb.

Päeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja suuremat sadu ei tule. Tuul puhub läänest ja edelast ning on lõuna paiku üürikeseks mõõduka tugevusega. Õhtu poole algab saartel lõunatuule tugevnemine. Öine miinimum langeb viie kraadi ümbrusse, rannikul jääb 10 kraadi lähedale, päevane maksimum tõuseb 13 kraadini.

Nädalavahetusel on oodata tugevat tuult ja sadu

Laupäeval liigub kiires edelavoolus uus madalrõhkkond üle Skandinaavia Botnia lahe äärde. See toob ööseks tiheda saju ning tugevneb lõuna- ja kagutuul, sisemaal puhanguti 15, rannikul 21 m/s, hommikul tuule tugevnemine jätkub.

Päev tuleb hoovihmade ja tugeva edelatuulega, sisemaal on puhanguid 20, rannikul 23, õhtul üle 25 m/s. Üürikeseks jõuab soojem õhumass, temperatuur on öösel 7-11 kraadi ja hommikuks tõuseb veelgi, päeval jääb temperatuur 12-16 kraadi vahele, pärastlõunal ilm jaheneb.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Karjala poole ning selle servas on vihmahooge öösel hõredamalt, päeval laialdaselt. Edela- ja läänetuul on tormine, sisemaal on puhanguid üle 20, rannikul 25, vastu Läänemerd ja Soome lahel kuni 30 m/s, pärastlõunal tõmbub tuul vaikselt tagasi ning lääne poolt alates pöördub loodesse. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 7-11 kraadi.