Kairo Kiitsak kirjutas ühsimeedias, et ilmaolud varieeruvad piirkonniti väga drastiliselt. „Tartus sadas ööga maha paks lumevaip, vähemalt 20 cm lund. Lumi on raske ja vett täis - esineb märja lume ladestust. Lund jagus ka mujale Lõuna-Eestisse. Lääne- ja Loode-Eestis on samuti tihe sadu hommikuks lumeks üle läinud,“ märkis Kiitsak.

Täna päeval eemaldub madalrõhkkond Eesti kohalt Pihkva taha ja selle põhjapoolses servas sajab meil vahetevahel lund ja lörtsi, saartel sekka ka vihma.

Puhub võrdlemisi tugev põhja- ja kirdetuul. Õhutemperatuur kõigub 0 kraadi ümber - idapoolsetes maakondades on valdavalt miinuspoolel, Lääne-Eesti rannikualadel plusskraadides. Õhtupoolikul muutub ilm kõikjal külmemaks, märjad teepinnad külmuvad ja muutuvad libedaks.

Laupäeval jääb madalrõhkkond Eesti-Läti piirile ja selle servas sajab Eestis vahetevahel lund. Rannikualadel ka tuiskab, sest põhja- ja kirdetuul ulatub puhanguti 15 m/s, sisemaal on tuul mõõdukas.

Õhutemperatuur on -1 kuni -6 kraadi, öösel on idapoolsetes maakondades ka selgemat taevast ja siis langeb temperatuur -10 kraadini, saarte rannikul kõigub temperatuur 0 kraadi lähedal.

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb, aga ulatub põhjaservaga veel Eestini. Lumehooge on hõredamalt ja harvem ning sajuhulk on enamasti väike.

Tuul puhub kirdest ja idast ning on sisemaal mõõdukas, rannikul puhanguti pisut tugevam. Põhjakaarest tuleb külma lisaks. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10 kraadi, selgineva taeva all langeb -15 kraadini, päeval on õhutemperatuur -2 kuni -7 kraadi.

Libeduse tõttu oli ka bussil täna keeruline otse sõita.