Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi kohaselt on öö vastu esmaspäeva enamasti sajuta, vaid põhjarannikule jõuavad hommikuks lumepilved. Õhutemperatuur öösel on -13 kuni -17 kraadi, Kagu-Eestis kuni -23 kraadi, rannikul kohati -9 kraadi. Hommikuks termomeetrinäidud tõusevad. Päeval ulatub Valgelt merelt meile madalrõhulohk, mis liigub kiiresti loodest kagusse ja toob siia-sinna kerget lund. Läänekaare tuul tugevneb pisut ning ilm muutub pehmemaks: õhutemperatuur tõuseb -2 kuni -8 kraadini, õhtul saarte rannikul paiguti 0 kraadini.

Teisipäeval, 9. jaanuaril ulatub põhja poolt üle Eesti järgmine madalrõhulohk. Mitmel pool on lumehooge, saartel ja rannikul sajab ka lörtsi ja vihma. Loode- ja läänetuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8 kraadi, saarte rannikul 0 kraadi ümber. Päeval tõuseb Lääne-Eestis temperatuur 0 kuni +2 kraadini, ida pool -1 kuni +1 kraadini.

Kolmapäeva, 10. jaanuari öösel tugevneb korraks kõrgrõhuhari, päeval liigub üle madalrõhulohk ja on kohatisi sajuhooge. Öösel puhub mõõdukas põhjakaare tuul, päeval nõrgeneb ja pöördub läänekaarde, õhtul taas tugevneb. Õhutemperatuur on öö hakul kergetes plusskraadides, pärast südaööd langeb hommikuks mandril -1 kuni -7 kraadini, Kirde-Eestis võib langeda -10 kraadini, saartel jääb -1 kuni +1°C piiresse, pärastlõunal tõuseb.

Neljapäeval, 11. jaanuaril jääme üle Ida-Soome ja Karjala kagusse liikuva aktiivse madalrõhkkonna läänepoolsesse serva, mida Skandinaavia poolt survestab kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piiril tõuseb loodetuul väga tugevaks. Kiires loodevoolus liiguvad üle maa sajupilved, sajab peamiselt lund ja lörtsi. Toimub ööpäevaringne kiire õhutemperatuuri muutus, -3 kuni +3 kraadini.

Reedel, 12. jaanuaril jõuab põhja poolt järgmine madalrõhulohk. Kiires loodevoolus liiguvad üle maa sajupilved, mis toovad lund ja lörtsi, saartele ka vihma. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -7 kraadi, päeval Lääne-Eestis 0 kuni +3 kraadi, Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi.