Sünoptik Kairo Kiitsak postitas sotsiaalmeediasse, et uue nädala ilm tuleb heitlik ja tuuline. „Temperatuuri pendeldamine plussi ja miinuse vahet jätkub. Sademeid tuleb nii vihma, lörtsi kui ka lumena, mõnel päeval kohati ka jäätuva vihmana ja/või jäävihmana. Püsivamalt võib ilm külmemaks pöörata ülejärgmisest nädalast (pärast 5. veebruarit),“ kirjutas Kiitsak.

Keskkonnaagentuuri andmetel on eeloleval ööl (29.01) pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5-11, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti 18, hommikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 0..+3°C.

Homme päeval on muutliku pilvisusega ilm. Hilisõhtul sajab Põhja-Eestis kohati vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, puhanguti kuni 17, saartel ja rannikul 9-15, puhanguti kuni 21 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb ja pöördub saartel läänekaarde. Õhutemperatuur on 1..4°C.

Teisipäeval kaugeneb madalrõhkkond Barentsi merele, sadu pole oodata ja tuul rahuneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+3°C piires.

Kolmapäeval laieneb üle Skandinaavia ja Läänemere madalrõhkkonna serv ning toob põhiliselt lörtsi ja vihma. Lõunakaare tuul tõuseb tugevaks ja saabub taas soojem õhumass. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, idapoolsetes maakondades veidi alla 0°C, päeval tõuseb +1..+4°C.

Neljapäeval liigub üle Skandinaavia aktiivne madalrõhkkond ja selle servas on meie ilm tugeva läänekaare tuulega. Sajab vihma ja lörtsi, õhtupoolikul sajab mandril lund. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+3°C, õhtul algab külmema õhu sissetung ja temperatuur langeb miinuspoolele.

Reede öösel tuleb lahkuva madalrõhkkonna järel veel lumehooge, päeval on saju võimalus väiksem. Puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, päeval 0..-3°C.