Ilmateenistuse andmetel algab täna õhtul jaheduse sissetung ning õhutemperatuur langeb alla 0 kraadi. Esmaspäeval (4.03) ulatub madalrõhkkonna serv ikka Läänemerele. Idapoolne kõrgrõhuala küll nõrgeneb, aga samal ajal tugevneb Skandinaavia ja Soome põhjaalade kohal uus külma õhuga kõrgrõhuala. Nende kahe rõhuala vahel püsib meie ilm sajuta ja ka selget taevast on laialdaselt. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Pisut jahedamas õhumassis on öine õhutemperatuur –1 kuni –5 kraadi, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Teisipäeval (5.03) laieneb liigub Skandinaavia ja Soome põhjaaladelt kõrgrõhuala Läänemere poole ja tõstab kirdetuule tugevaks. Ilm püsib sajuta, aga võib pilvi lisanduda. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5 kraadi, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Kolmapäeval (6.03) koondub kõrgrõhuala Skandinaavia kohale ja selle servas püsib meie ilm sajuta. Kirde- ja idatuul öösel nõrgeneb, päev tuleb nõrga põhjakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni –8 kraadi, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval (7.03) jätkub kõrgrõhuala võidukäik Skandinaavias. Venemaa lääneosa kohale jõuab madalrõhkkond ja selle piirest lisandub ka meile pilvelaamu, aga tänastel andmetel selle sadu üle Peipsi ei jõua. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel –1 kuni –7 kraadi, päeval –1 kuni +4 kraadi.

Reedel (8.03) saab taas ülekaalu kogu Põhja-Euroopat kattev kõrgrõhuala ja selle servas püsib meie ilm sajuta. Kui aga lõuna poolt suudab madalrõhuala oma serva üle Leedu ja Läti sirutada, siis võib ka meile lumepilvi jõuda. Ida ja kirdetuul on mõõdukas. Põhjakaarest lisandub külma ja kui taevas pilves on, siis on öine õhutemperatuur –1 kuni –6 kraadi, selgema taeva all langeb madalamale, päeval piirdub –1 kuni +2 kraadiga.

Nädalavahetuse ilm sõltub sellest, kumb rõhuala suudab ülekaalu saavutada. Põhjapoolse kõrgrõhuala mõjuvõimu korral siin suuremat sadu ei tule. Kui lõunapoolne madalrõhkkond servaga üle Eesti lõunapiiri laieneb, siis saame lund. Aga mõlema variandi korral jääb temperatuurifoon öösel miinuspoolele, päeval tõuseb null kraadi ümbrusse.

Märtsis võib veel lund tulla

Ilmateenistuse kuuprognoosi järgi algab kuu kõrgrõhuala ülemvõimuga ning tavapärasest soojemalt. Alates 5. märtsist õhutemperatuur langeb ning oodata on tavapärast mõõdukalt külmade ööde ja väheste soojakraadidega päevi.

8. märtsi paiku võib lõuna poolt siiamaile ulatuda madalrõhuala serv, mis toob paiguti lund ja paisutab kirdetuult. Seejärel saavutab ülekaalu taas kõrgrõhuala ning öine miinimum langeb sisemaal paiguti –10 kraadist madalamale, päevamaksimumid tõusevad 0 kraadi ümbrusse.

Kuu teisel poolel on oodata ilma soojenemist ning päevamaksimumid tõusevad mõnel päeval üle 10 kraadi, sademeid on ikka vähe. Kuu lõpus võib loodest saabuv tsüklon tuua lume- ja lörtsisadu ning ilm lühikeseks ajaks ilm külmeneb.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires (norm –1,8 kuni+0,6 kraadi). Sademeid on normi piires või veidi vähem (norm 27 kuni 43 mm).