Kella 15 ja 16 vahel küündis õhutemperatuur Eesti lõunaservas 20 kraadini ja pisut üle sellegi. Kell 16.25 mõõdeti Valgas 21,2 kraadi. Hiljem lisandus seal veel pisut - ametlikuks numbriks jäi 21,3 kraadi.

„Nii kõrget õhutemperatuuri pole märtsis varasemalt dokumenteeritud,“ öeldi keskkonnaagentuurist. „See on ka esimene kord mõõtmisajaloo jooksul, mil õhutemperatuur on Eestis märtsis üle 20 kraadi piiri tõusnud. Ühtlasi purunesid paljude vaatlusjaamade 31. märtsi soojarekordid. Ajalooline päev igas mõttes!“

Märtsi varasem kõigi aegade soojarekord oli 18,9 kraadi. See mõõdeti Valgas 30. märtsil 1968.

Vaata, kuidas möödus soe pühapäev kultuuripealinnas Tartus.

Sellega asi ei piirdu, soe on ka uue nädala hakul. Homme päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada, on äikeseoht. Õhutemperatuur on 17–20 kraadi, saartel ja rannikul 10–17 kraadi. Teisipäeva päevaks lubatakse Lõuna-Eestis kuni 16 kraadi, mujal on näit madalam.

Kolmapäeval aga tasub taas soojemad riided välja otsida. Vihma- ja lörtsisadu läheb loode poolt alates üle lumeks ja liigub Eesti kohalt kagusse. Kohati tuiskab.

Pärastlõunal lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab kõikjal. Puhub põhja- ja loodetuul 7–14 m/s, puhanguti kuni 18, rannikul kuni 23 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on päeval –1 kuni 4 kraadi.