Madalaim temperatuur mõõdeti täna öösel Jõgeval, kus oli 31,5 kraadi külma, ütles Delfile EMHI sünoptik.

Selle talve külmarekord pärineb samuti Jõgevalt, kus ööl vastu pühapäeva mõõdeti 32,4 külmakraadi.

Ilmajaama sünoptiku kinnitusel annab külm juba täna järele ja ilm muutub pehmemaks.

Kolmapäeva öösel määrab ilma kõrgrõhuala lääneserv, päeval liigub aktiivne madalrõhulohk Skandinaaviale. Päeval läheb pilve ja lumesadu ning tuisk jõuavad saartele ning läänerannikule, kohati võib ka sisemaal lund tulla. Öösel on tuul vaikne, hommikul tugevneb lõuna- ja kagutuul, saartel õhtul iiliti kuni 22 m/s. Öösel on –20…-28°C, päeval on –16…-21, saartel –8…-16°C.

Neljapäeval tekib osatsüklon kas Skandinaavial või Läänemerel ning liigub aeglaselt Leedu ranniku poole. Lumesadu ja tuisk on öösel peamiselt Lääne-Eestis, päeval sajuvõimalus suureneb kõikjal. Puhub tugev kagu- ja idatuul, saartel ulatuvad iilid kuni 24 m/s, õhtuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel –15…-21, päeval –10…-16°, saartel on veidi vähem külma.

Reedel tsüklon täitub Läänemere ja Balti riikide kohal. Lumesadu on tihedam jäävaba mere läheduses, mujal sadu hõreneb, esineb nõrka tuisku. Puhub nõrgenev kagu- ja idatuul. Õhutemperatuur on –8…-15, päeval –4…-10°C.

Laupäeval-pühapäeval püsib merel endiselt täituv madalrõhuala, mis hoiab taevast pilvisena ja pakub kohati kerget lund. Puhub nõrk kagu- ja idatuul, pühapäeval võib pöörduda lõunasse . Külma on öösel–6…-12, päeval –4…-9°C.

Esmaspäeval-teisipäeval liitub Läänemere piirkonnas täitunud madalrõhualaga uusi madalrõhukeskmeid, kuid samal ajal võib tugevneda Lääne-Venemaal kõrgrõhuala. Olulisi sademeid pole ette näha. Õhutemperatuur püsib –6…-13°C lähedal. Tugevnev kagu- ja idatuul suurendab külmatunnet.