WSI juhtiv meteoroloog, doktor Todd Crawford teatab, et mitmed märgid näitavad, et saabuv talv erineb kahest eelmisest, vahendab Iltalehti.

„Kuigi ootame jälle külma talve Suurbritanniasse ja Euroopa lääneossa, usume, et talv tuleb sarnasem aastatele 2008-2009 kui aastatel 2010-2011. Lisaks sellele arvame, et külmim periood Lääne-Euroopas paigutub detsembrisse ja jaanuari ning talve ülejäänud osa on märgatavalt pehmem.

WSI värske ennustus on kooskõlas varasemaga. Ka septembris prognoosis WSI pehmemat talve.

Üle-eelmisel nädalal ennustas WSI Iltalehtile, et pehmusest hoolimata võib talv tulla lumerikas. Kui temperatuur on kõrge, ootavad meid ees lörtsised ilmad.

„See ei tähenda, et Soomes ei tuleks märkimisväärselt külmi ja kuivi perioode. Talv tervikuna võib seevastu olla pehmem ja märjem kui mõne viimase aasta jooksul,“ ütles Martin Leeson WSI Suurbritannia kontorist.

Soome ilmateenistus jälgib pika perioodi ennustustes Euroopa keskuse (ECMWF) prognoose. Oktoobri keskel värskendatud ennustus toetab WSI hinnangut: 60-70-protsendise tõenäosusega on talve keskmine temperatuur Soome lõuna- ja lääneosas keskmisest kõrgem.