Teisipäeva öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes lume- ja lörtsiga, ida pool on öö hakul ka tuisku. Lääne-Eestis läheb sadu üle vihmaks, teatas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut (EMHI).

EMI hoiatas ka, et kohati on jäidet. Puhub kagu- ja lõunatuul 4-10, öö hakul põhjarannikul puhanguti 15 m/s, hommikuks pöördub tuul edelasse. Õhtul tugevneb saartel lõunatuul puhanguti 12-15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, saartel ja läänerannikul kuni 4, päeval on sooja 1 kuni 5 kraadi.

Kolmapäeva ööks jõuab Taani väinade kohale aktiivne tsüklon ja selle eel tugevneb Eestis kagutuul puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Sajab lund ja lörtsi, hommikuks muutub sadu intensiivseks ja hakkab tuiskama. Õhutemperatuur on -2 kuni 2 kraadi. Päevaks liigub tsüklon Stockholmi lähistele. Meil jätkub sadu peamiselt lörtsina, Lääne-Eestis tuleb ka vihma. Edelatuul on tormine, sisemaal tõusevad puhangud 20, saartel ja rannikul 25-30 m/s. Õhutemperatuur on 1 kuni 5 kraadi.

Neljapäeva öösel liigub tsüklon üle Botnia lahe Soome poole. Sajab lörtsi ja vihma ning tugeva edelatuule puhangud ulatuvad kuni 22 m/s. Lisandub lörtsi, rannikul ka vihma. Päeval kaugeneb tsüklon piki Soome lääneosa veidi põhja poole. Edelatuul pisut nõrgeneb ja pöördub pärastlõunal lõunasse. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 kuni 4 kraadi.

Reedel liigub uus tsüklon Skandinaavia lõunaosast Läti kohale ja Eestini jõuavad selle sajud lume- ja lörtsina. Tuul pöördub üle idakaare põhja, puhangud ulatuvad 12-15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt -1 kuni 3 kraadi.

Laupäevaks tsüklon nõrgeneb ja suundub üle Peipsi Karjalasse. Lund ja lörtsi lisandub põhiliselt öösel ja puhub tugev loodetuul. Päeval on sadusid vaid rannikul, läänekaare tuul rahuneb, õhtuks pöördub edelasse ja Edela-Eestist alates tugevneb. Õhutemperatuur on päevaringselt -1 kuni -6, Lääne-Eestis tõuseb päeval -1 kuni 3 kraadini.

Pühapäeval jõuab Skandinaaviast uus osatsüklon Eestini ja toob niiskust lisaks. Sajab lörtsi ja vihma. Lõunatuul on öösel tugev, päeval vaibub. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, päeval on -1 kuni 4 kraadi.

Esmaspäeval kaugeneb tsüklon Karjalasse. Tuul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt -2 kuni 2 kraadi.