Paljak sõnas, et homme on oodata lihtsat talveilma lume ja tuisuga. „Sadu algab vastu hommikut ning saartel on tihedam sadu ning hommikuks levib see ka mandri lääneossa. Lumesadu jõuab hommikuks ka Peipsi äärde, aga seal on see esialgu mõõduka tugevusega. Päeva peale jõuab tihedam lumesadu ka Peipsini välja,“ sõnas Paljak.

Tuul hakkab tugevnema ööl vastu homset ning hommikul puhub juba tugev tuul – Liivi lahel, Soome lahel ning Väinamere puhanguti 20 m/s, keskmine tuule kiirus on aga 10-15 m/s. „Sellise tuulega tuleb tuisuga arvestada,“ hoiatas Paljak. Tuisku on saartel oodata juba ennelõunal, päeva peale ka mandril, lõunast alates Kesk- ja Ida-Eestis.

Tuisust ilma nimetab Paljak suhteliselt lühiajaliseks, kuivõrd õhtuks tuul nõrgeneb ning keskmiseks tuulekiiruseks läänepool saab 4-8 m/s, puhanguti 12-13 m/s. Peipsi ääres ja Virumaal võib tuulekiirus puhanguti ulatuda 15-17 m/s. Soome lahe idaosas võib tuul puhanguti veel 20 m/s puhuda. Kuid südaööks peaks tuul ka Peipsi ääres raugema.

Kuna tuul puhub saartele merelt sooja õhku, siis on õhutemperatuur seal nullilähedane, mis tähendab, et lume asemel võib seal sadada ka lörtsi või vihma. Paljak rõhutas, et õhtul ja öösel langeb õhutemperatuur miinusesse, mistõttu saartelt Kesk-Eestini tuleb tingimata arvestada jäiteohuga ning seetõttu libedate teedega.

Reedeks jääb ilm lumesaju ja tuule poolest vaikseks – lund tuleb küll tasapisi juurde, kuid sadu Paljaku kinnitusel tugev ei ole. „Kuna tuul jääb vaikseks, siis tuisku karta ei ole,“ märkis Paljak.

Ta lisas, et õhutemperatuur on päeval rannikualadel nullilähedane, kuid mujal on oodata üksikuid miinuskraade, nii -1 kuni -6 pugalat. Reede hommikul võib temperatuur mõnel pool kuni -10 kraadini langeda.