Reede öösel eemaldub madalrõhuala itta ning üle Eesti libiseb lauge kõrgrõhuhari. Lörtsi- ja lumesaju piir nihkub ida poole ning öösel lõpeb sadu ka Ida-Eestis. Puhub loode- ja läänetuul 5-10, saartel ja läänerannikul öö hakul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni 1 kraadi, teatas EMHI.

Vabariigi aastapäeva päeval jõuab Läänemerele uus madalrõhulohk ja lääne poolt pilvkate tiheneb. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. Kohati on võimalik jäide. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s ja õhutemperatuur -1 kuni 2 kraadi.

Laupäeval jääb Eesti väheaktiivsesse madalrõhuvööndi. Öösel sajab mitmel pool lund, päeval kohati lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 2-8, õhtul saartel puhanguti 16 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval 0 kuni 2 kraadi.

Pühapäeval madalrõhuala mõju nõrgeneb ning lääne poolt tugevneb kõrgrõhuala idaserv. Öösel sajab paljudes kohtades lund. Päeval pilvkate hõreneb ja vaid kohati, enamasti Ida-Eestis sajab vähest lund. Puhub loode- ja põhjatuul 5-12, saartel puhanguti 18 m/s, päeva jooksul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -7, päeval 0 kuni -3 kraadi.

Esmaspäeval ulatub üle Läänemere nõrk kõrgrõhuvöönd. Sajuvõimalus on väike. Puhub loode- ja põhjatuul 2-9 m/s. Õhutemperatuur öösel -6 kuni -12, päeval -4 kuni 1 kraadi.

Teisipäeva päeval jõuab Skandinaaviast Läänemerele uus madalrõhulohk, mis laieneb üle Eesti. Öö on sajuta, tuul nõrk ja muutliku suunaga. Päeval levib lumesadu mandrile ja tuul pöördub hommikul alates saartest lõunasse ja kagusse ning tugevneb 5-11, saartel kuni 16 m/s. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -13, kohati -16, päeval -1 kuni -5 kraadi.

Kolmapäeva öösel eemaldub madalrõhulohus arenenud osatsüklon kagu suunas. Päeval nihkub edelast Eesti suunas kõrgrõhuhari. Lumesaju võimalus väheneb. Puhub lõunakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur öösel -5 kuni -10, kohati -13, päeval 0 kuni -5 kraadi.

Neljapäeval läheneb loodest järjekordne madalrõhulohk. Sajuvõimalus suureneb. Puhub läänekaare tuul 3-10 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni -10, saartel 0 kuni -3, päeval null kraadi lähedal.