Neljapäeval koondub kõrgrõhuala põhiliselt Venemaale, kuid servapidi ulatub veel Balti riikide idapiiri. Üle Skandinaavia kulgeb vihmapilvedest ümbritsetud madalrõhuvöönd. Sajupilvede servast võib kergeid vihmahooge ka üle mere Eesti lääneserva jõuda. Lõunakaare tuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 5..10°C, päeval 14..21°C, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi enam olla.

Reedeks jõuab Põhjamerelt Stockholmi lähistele aktiivne madalrõhkkond, muutes Läänemere ümbruse ilma vihmaseks ja tuuliseks. Öösel jõuab tihe sadu läänepoolsetesse maakondadesse, päevaks levib üle Eesti. Lõunakaare tuul läheb järjest tugevamaks ja puhangud tõusevad 15, saartel ja rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..14, päeval 12..18, Lõuna-Eestis tõuseb 20°C ümbrusse.

Laupäeval on madalrõhkkond endiselt aktiivne ning liigub üle Soome Koola poolsaarele. Madalrõhkkonna vahetus läheduses sajab Eestis hoovihma. Edela- ja läänetuule puhangud ulatuvad sisemaal 15-18, rannikul üle 20 m/s. Õhtupoolikul hakkab tuul lääne poolt alates nõrgenema ning pöördub loodesse. Õhumass vahetub märksa jahedama vastu ja õhutemperatuur on ööpäevaringselt 6..10, Kagu-Eestis kuni 12°C.

Pühapäeva öösel ulatub kaugeneva madalrõhkkonna serv veel Eestini ja sajab hoovihma. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja sajuhood on tõenäolised veel põhiliselt Ida-Eestis. Loodetuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 2..6, päeval päeval 7..12°C.

Esmaspäeval on Eesti kohal kõrgrõhuala. Ilm on sajuta ja enamasti selge taevaga. Õhutemperatuur -2..+3°C, päeval 9..14°C.

Teisipäeval liigub kõrgrõhuala Soome kohale, kuid selle edelaserv ulatub nädala keskpaigani üle Eesti. Ilm püsib sajuta ja pilvi on vähe. Teisipäeva öö on veel jahe ja öine õhutemperatuur langeb sisemaal 0°C lähedale. Edaspidi õhk maheneb, kolmapäeva öö on juba plusspoolel, päeval on sooja 11..16°C.