Üürikeseks võttis Lääne-Euroopast saabunud kevadsoe võimu. Eilne ametlik maksimum oli Narvas 23,9°C. Järgnevatel päevadel kannab valitsev edelavool aga üha jahedamat õhku. Reedesele sajule suurt lisa laupäeval ei tule, sest möödunud tsükloni paariline kannab arktilist õhku. See on aga tunduvalt kuivem, kui eelmise Biskaia lahelt toodud soojus ja niiskus.

Hoovihma jätkub laupäevaks üle Eesti, jahedust lisab tugev edelatuul (kuni 17 m/s). Seetõttu on laupäeva öö ja päev on ühesuguse õhutemperatuuriga 7..12°C.

Pühapäeval ilm paraneb, kuid tsükloni tagalas loodesse pöörduv õhuvool kannab veelgi külmemat õhku. Tänu osalisele päikesepaistele tõuseb päevamaksimum 8..14°C.

Aiapidajad olgu tähelepanelikud ööl vastu esmaspäeva, mil loodest saabunud külm ja kõrgrõhuharjas selginev taevas ning tuulevaikus loovad tingimused öökülmaks. Temperatuur võib paiguti sisemaal langeda -2°C-ni, maapinnal võib halla tulla isegi rannikul. Esmaspäeva päev võib olla päikesepaisteline ja seetõttu on lootust, et maksimum taas üle 15°C kerkib.

Teisipäeval satume Norra merelt läheneva sügisenäolise tsükloni äärealasse. Pilvisus tiheneb ja seetõttu öökülma karta pole, kuid pole ka päevasooja, sest läheneb uus sajuala. Maksimumtemperatuur võib olla Kagu-Eestis, kus sadu hiljem tulemas, 18°C lähedal, lääne pool piirdub 10..14°C-ga.

Ka kolmapäev ning neljapäev näivad olevat kõleda, valdavalt vihmase ning tuulise tsüklonaalse ilma küüsis. Uus lootuskiir paistab reedel, mil selleks ajaks Kesk-Euroopas kujunenud kõrgrõhuala, ka Eestini ulatub.

Suvesoojusega soojalainet annab oodata tänaste arvutuste kohaselt 21. maini ning seegi pole midagi püsivat.