Raepress teatas, et pikaajalise ilmaprognoosi järgi on nädalavahetuseks oodata miinuskraade ning täna öösel ja homme hommikul sajab tõenäoliselt lund ning lörtsi, mis toob kaasa tõsise libeduse ohu. EMHI andmetel oli Tallinnas kerge lumesaju ajal üks kraad sooja.

„Tallinna kommunaalamet ja lepingupartnerid tänavapuhastusfirmad jälgivad operatiivselt ilmaandmeid, tänavapuhastustehnika on kõrgendatud valmisolekus libeduse ennetamiseks ja lume koristamiseks,“ ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

„Kinnistuomanike kohustus on tagada koristustööd neile kuuluvate kinnistutega külgneval kõnniteel. Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale tuleb heakorratööd kõnniteedel lõpetada hommikul kella seitsmeks ja vajadusel tuleb kõnniteid puhastada ka päeva jooksul.“

EMHI andmetel sajab täna paljudes kohtades vihma ja lörtsi, õhtul läheb sadu pea kõikjal üle lörtsiks ja muutub lõunapoolsetes maakondades tihedamaks. Reede öösel ja päeval sajab ilmajaama teatel lund, lörtsi ning saartel võib ka vihma tulla. Sääraseid mitmekesiseid sademeid on oodata ka nädalavahetusel.