Harkus oli EMHI lumekaardi järgi hommikul lume paksus 24 ja Kehras 19 sentimeetrit.

Harkus ja Kehras tuli Krabbi sõnul küll kõige enam lund juurde, kuid kõige paksem lumekiht oli hommikul Võrumaal Tuulemäe mõõtejaamas, kus oli 30-sentimeetrine lumekiht.

Harkust enam lund oli hommikul veel Kesk-Eestis Türil, kus lume paksuseks mõõdeti 27 sentimeetrit, ja Viljandi lähistel Massumõisas, kus lund oli 26 sentimeetri jagu.

Sadu paistis eile õhtul vähemalt Tallinnas väga tihe olevat, kuid Krabbi märkis, et eile puhus ka üsna tugev tuul. „Mõõdukohad on tavaliselt lageda koha peal, tuulekandega puhub ära,“ kommenteeris Krabbi, et vaikse ilmaga oleks ehk tulemus tõesti teine olnud. „Võib-olla oli ka peenem lumi.“

Hommikuse mõõtmise järgi on lume paksus mitmel pool eilsest väiksemaks jäänud. „Mitmes kohas on kaks, kolm, neli sentimeetrit alla vajunud. Juurde pole sadanud ja on kokku vajunud või on tuul minema puhunud.“

Kõige vähem lund oli hommikuse mõõtmise järgi Kihnus – 3, Sõrve säärel – 6 ja Jõhvis – 7 sentimeetrit. Mujal Eestis oli lume paksus vähemalt 10 sentimeetrit.

Klimatoloog Ain Kallis lisas, et alla sadanud lumi maha kindlasti ei jää. „Viimati tuli lumi sügisel maha ja jäi maha 10 531 aastat tagasi, siis kui jääaeg oli,“ sõnas ta, et aprillis on lumi läinud.

EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljaku sõnul läheb sulaks ilmselt aga juba detsembri lõpus.