Reedel püsib Läänemere kohal madalrõhuväli. Öösel sajab kohati veidi lund. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Õhutemperatuur on -3 kuni -8, kohati võib -10 kraadini langeda, seisab EMHI nädalaprognoosis.

Hommikuks saab madalrõhuala energiat juurde. Valgevene kohale jõuab lõuna poolt uus tsüklon ja selle tihedam sajuala jõuab Kagu-Eestisse ja Peipsi ümbrusse. Päeva jooksul laieneb sajuala üle Eesti, õhtu poole võib rannikul tuisata. Tuul pöördub kirdesse ja põhja ning põhjarannikul läheb veidi tugevamaks. Õhutemperatuur -1 kuni -6 kraadi.

Laupäevaks liigub madalrõhkkond üle Läti Saaremaa suunas. Öösel katab Eestit selle põhjaserv. Aeg-ajalt sajab lund, võib ka tuisata. Päeval suundub madalrõhkkond edasi Läänemere poole ja sajuhood jäävad harvemaks. Idakaare tuul on mõõduka tugevusega, päeval pöördub Liivi lahel lõunasse. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -8, päeval -2 kuni -5 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju nõrgeneb. Kohati sajab nõrka lund ja võimalus on suurem Eesti lääneservas. Kagutuul on öösel nõrk, päeval hakkab aga tugevnema. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -8, kohati -12 kraadi.

Uue nädala keskel on ilm läbilõikavalt külm

Esmaspäeval koondub madalrõhkkond Taani lähistele. Põhja-Venemaal tugevneb aga külm kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab Eestis kohati nõrka lund. Ida- ja kagutuul tugevneb puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12, selgema taeva all võib -15 kraadini langeda, päeval -3 kuni -8 kraadi.

Teisipäeval ja kolmapäeval jääb Eesti kahe võimsa rõhuala piirimaile. Idatuul paisub tugevaks ja ehkki külmakraade on mõõdukalt, tundub ilm läbilõikavalt külmana.

Teisipäeval kandub madalrõhkkond Kesk-Euroopasse ja selle põhjaserv ulatub ikka Läänemerele. Samal ajal laieneb väga külm kõrgrõhuala Lapimaale ja tugevneb veelgi. Vastasseis kahe rõhuala vahel suureneb. Idatuul paisub tugevaks, puhangud võivad ulatuda sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Kohati sajab nõrka lund. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Kolmapäeval jäävad mõlemad rõhkkonnad väheliikuvaks. Tugev vastasseis püsib. Sajab nõrka lund. Idatuul on ikka tugev. Ida poolt saabuvas õhumassis võib aga külma veidi vähem olla. Seetõttu tänastel andmetel õhutemperatuur väga madalale ei lange ja püsib -2 kuni -7 kraadi piires.

Neljapäeval püsib Eesti kahe rõhuala piirimail. Siin-seal sajab lund. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, päeval -2 kuni -7 kraadi.